Τεχνολογία & Επιστήμη

Η Tesla «έβγαλε» 80 δις. δολάρια από το Cybertruck, χωρίς να έχει πουλήσει ούτε ένα!

Η Tesla σπάει το ένα ρεκόρ πίσω από το άλλο και αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό της. Η αμερικάνικη εταιρία έχει δεχθεί ήδη 1.27 εκ. κρατήσεις για το φουτουριστικό της Cybertruck, βάζοντας στα ταμεία 80δις. δολάρια, χωρίς να έχει παραδώσει κανένα.

Όταν το μοντέλο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά, κέντρισε τα βλέμματα με την ιδιαίτερη αισθητική του, κάνοντας τους πάντες να νομίζουν πως πρόκειται για ένα ακόμη πρωτότυπο. Όταν όμως ο Elon Musk ανέβηκε στη σκηνή (και παρά το παρατράγουδο με το τζάμι), ανακοίνωσε πως τελικά θα περάσει τη γραμμή παραγωγής αυτούσιο, προκάλεσε μία έκρηξη κρατήσεων.

Παρά το γεγονός πως η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις θα καθυστερήσουν ακόμα ένα έτος, οι ενδιαφερόμενοι αντί να πτοηθούν, πολλαπλασιάστηκαν μπαίνοντας στο σύστημα και κάνοντας την προσωπική τους κράτηση.

Ο κάθε ενδιαφερόμενος, καταθέτοντας μόλις 100 δολάρια μπορεί να κάνει κράτηση για το δικό του Cybertruck, όταν αυτό μπει στην γραμμή παραγωγής. Ακόμα και οι μισές από τις κρατήσεις να γίνουν τελικά πραγματική αγορά, το νούμερο ξεπερνά αρκετά το αντίπαλο ηλεκτρικό Ford F-150. Για να γίνει πιο κατανοητή η τεράστια απήχηση του μοντέλου, αρκεί να αναφέρουμε πως την πρώτη εβδομάδα μετά την παρουσίαση του, έγιναν 250.000 κρατήσεις.Φυσικά τα 80δις. δολάρια θα γίνουν πραγματικότητα εάν όλες οι προπαραγγελίες γίνουν πραγματικότητα, με το αγοραστικό κοινό της Tesla να έχει αποδείξει πως δεν κάνει πίσω.

δεν κάνει πίσω.

Πώς αλλιώς να εξηγήσουμε και το γεγονός ότι το μοντέλο έχει ήδη τρία χρόνια καθυστέρηση και οι κρατήσεις αντί να μειώνονται αυξάνονται, ενώ επί τη ευκαιρία, ας θυμηθούμε το βίντεο από το  παρατράγουδο της παρουσίασης.

Related posts

3.000 σημεία ειδικού ιστορικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος της Δυτικής Ελλάδας στη νέα ψηφιακή πύλη της ΠΔΕ

4press

Πιο προσιτό κάνουν το 5G Cosmote, Vodafone και Wind

4press

Μέσω gov.gr η έκδοση ηλεκτρονικού αντιγράφου δικαστικών αποφάσεων

4press