Ειδήσεις

Η παρέλαση της Πάτρας σήμερα κάτω από δρακόντεια αστυνομικά μέτρα λόγω Μακεδονικού και Αμερικανού Πρέσβη – Πρόγραμμα παρέλασης

Με αυξημένο το επίπεδο ασφαλείας από την Ελληνική Αστυνομία θα γίνουν οι εκδηλώσεις και στην Πάτρα για την 25η Μαρτίου, καθώς σε πανελλαδικό επίπεδο εκφράζονται φόβοι για επεισόδια της Συμφωνίας των Πρεσπών, από ομάδες ατόμων. Η παρέλαση ξεκινά στις 12 το μεσημέρι, επί της οδού Αγίου Ανδρέου, και η εξέδρα των επισήμων έχει στηθεί, όπως κάθε χρόνο, στο ύψος της πλατείας Τριών Συμμάχων.


Από τους επιτελείς της τοπικής Αστυνομίας, το βάρος έχει δοθεί στο χώρο πέριξ των επισήμων, όπου αναμένεται να υπάρχει έντονη η αστυνομική παρουσία, ωστόσο βάσει του σχεδίου που έχει εκπονηθεί ο κόσμος θα είναι κοντά στην εξέδρα των επισήμων χωρίς αποκλεισμούς.

Μέτρα έχουν ληφθεί για την φύλαξη του χώρου πέριξ του Μητροπολιτικού Ναού, επί της Μαιζώνος, όσο και της πλατείας Εθνικής Αντίστασης, όπου μετά την θεία δοξολογία θα γίνει κατάθεση στεφάνων.

Εξάλλου, η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στις 9 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου της Πάτρας, προκειμένου να συμμετάσχει στον ποδηλατικό «Αγώνα Θυσίας» Πατρών – Καλαβρύτων, ενισχύει εκ των πραγμάτων τα μέτρα ασφαλείας.

Μετά από 42 χρόνια ο Δήμος Πατρέων δεν συμμετέχει στον ποδηλατικό γύρο θυσίας – Αιτία ο Αμερικανός Πρέσβης!

Στις επετειακές εκδηλώσεις της Πάτρας την Κυβέρνηση εκπροσωπεί η Αναπληρώτρια Υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου, ενώ θα συμμετάσχουν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο δήμαρχος Πατρέων και οι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών.

Ο καιρός είναι σύμμαχος των εκδηλώσεων, καθώς είναι ηλιόλουστος με το θερμόμετρο να φτάνει, το μεσημέρι, τους 18 βαθμούς Κελσίου στην Πάτρα.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στις 11:45 το πρωί από τον Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο.

Στις 12 ξεκινά η μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών Αρχών και τμημάτων Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή και τροχοφόρων τμημάτων, μπροστά από τους επισήμους και τον λαό, επί της οδού Αγίου Ανδρέου .

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση της Πάτρας, θα παρελάσει τμήμα της «Στέγης Καλαβρυτινών» με ακριβές αντίγραφο του Λάβαρου της Επανάστασης, της Αγίας Λαύρας.

Related posts

Παρατείνεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για τους υγειονομικούς μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

4press

Επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας: Αυξάνεται κατά 43%-Ποιους αφορά

4press

Φορολογικές δηλώσεις: Πόσοι δεν έχουν υποβάλει ακόμα, δύο εβδομάδες πριν τη λήξη της διορίας

4press

Leave a Comment