Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εκλογή νέου αρχηγού στο ΚΙΝΑΛ. Οι κάλπες ανοίγουν ξανά την Κυριακή στις 7 το πρωί για τον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών με αντιπάλους τους Νίκο Ανδρουλάκη και Γιώργο Παπανδρέου.
Λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες για τα μέλη και τους φίλους του κόμματος, ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε διευκρινίσεις μετά την επιστολή του στην επιτροπή εκλογών του ΚΙΝΑΛ, από την οποία ζήτησε να διερευνηθούν καταγγελίες που τέθηκαν υπόψη του, για παρατυπίες στην εκλογική διαδικασία του πρώτου γύρου.
Σε ανακοίνωση του Γραφείου του πρώην πρωθυπουργού επισημαίνεται ότι ουδείς μίλησε για νοθεία, ουδείς έθεσε θέμα για τα αποτελέσματα της Κυριακής και ότι ο κ. Παπανδρέου ζητά να διερευνηθεί το θέμα για να γίνουν με διαφανείς διαδικασίες οι εκλογές στον δεύτερο γύρο.
Συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη σχολίαζαν ότι προκαλεί εντύπωση ότι ανοίγει τέτοιο θέμα τρεις ημέρες μετά τις εκλογές. Σημείωναν επίσης ότι απαιτείται ευθύνη απ’ όλους, σε μια στιγμή που 270.000 πολίτες εναποθέτουν τις ελπίδες τους στο χώρο.
Η Επιτροπή Δεοντολογίας σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι εξετάζει όλα τα ζητήματα που τέθηκαν υπόψιν της και που αφορούν στην εκλογική διαδικασία, τα οποία όμως, όπως σημειώνει, δεν επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα.

