Χωρίς κατηγορία

ΤΑΠΕΙΝΟΣ: Ολοκληρωμένη Οικολογική Ελαιουργική Μονάδα στην Αχαΐα – Με δύο γραμμές παραγωγής

Ρεπορτάζ 4press

Με εμπειρία και αγάπη για την παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου η Ελαιουργική Μονάδα ΤΑΠΕΙΝΟΣ ξεχωρίζει στο νομό Αχαΐας. Το ελαιοτριβείο είναι εξοπλισμένο με υπερσύγχρονα μηχανήματα, οικολογικά ενώ είναι το μοναδικό που διαθέτει δύο γραμμές παραγωγής, δηλαδή δύο ελαιοτριβεία, στο ίδιο κτίριο με αποτέλεσμα να μπορεί να εξυπηρετεί μέχρι και 12 πελάτες ταυτόχρονα!

H ηλεκτρονική εφημερίδα «4press» επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις και συνομίλησε με τον ιδιοκτήτη Νίκο Ταπεινό, ο οποίος πλέον είναι η τρίτη γενιά που συνεχίζει με σεβασμό και μεράκι να εργάζεται σ’ ένα χώρο που αγαπά.

“Το χρώμα, η παχύτητα, η διαύγεια, η οξύτητα, η οσμή και η γεύση του είναι τα γνωρίσματα που πιστοποιούν την ταυτότητά του λαδιού”

Όραμα της Μονάδας ΤΑΠΕΙΝΟΥ είναι η παραγωγή εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου εξαιρετικής ποιότητας . “Για να επιτευχθεί αυτό επιδιώχθηκε ο πλήρης έλεγχος και η προσωπική μέριμνα σε κάθε στάδιο από τη συγκομιδή μέχρι την παραγωγή», τόνισε ο κ. Νίκος Ταπεινός ξεκαθαρίζοντας ότι δίνεται ιδιαίτερη σημασία στην ποιότητα του λαδιού για το λόγο αυτό ελέγχουν σχεδόν καθημερινά τα «Κ» του λαδιού με σχετικές αναλύσεις.

 “Είναι σημαντικό όχι μόνο για να ξέρουμε τι λάδι βάζουμε στο πιάτο μας αλλά και να αναδειχθεί το ελαιόλαδο της Αχαΐας. Για να γίνει αυτό θα πρέπει κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας σε κάθε ελαιοτριβείο να παράγεται σωστά. Δηλαδή μα μη χτυπιέται και ζεστένεται πολύ το λάδι. Εμείς στο κομμάτι αυτό έχουμε πετύχει με τα τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα που διαθέτουμε, τα οποία δουλεύουν στις 2.700 ανά ώρα decanter και διαχωριστήρες στις 6.000 στροφές ανά ώρα. Στόχος μας είναι η καλύτερη ποιότητα ελαιόλαδου”, επισήμανε ο κ. Ταπεινός συμπληρώνοντας τα εξής:

«Η ποιότητά του εξαρτάται από πολλά πράγματα. Καθοριστικό ρόλο παίζει η ποικιλία της ελιάς, η φροντίδα του δέντρου, το σωστό κλάδεμα. Επίσης η ορθολογιστική άρδευση, η τοποθεσία και το είδος του χώματος, ο χρόνος και ο τρόπος της συγκομιδής. Οι περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιέργειας, η μεταφορά στο λιοτρίβι, ο τρόπος παραγωγής, αλλά και οι τεχνικές αποθήκευσης. Για να επιτευχθεί η βέλτιστη δυνατή απόδοση πρέπει να εξασφαλιστούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Τεχνογνωσία και κορυφαίος εξοπλισμός

Η μονάδα κάνει τη διαφορά από το 1974 διότι πάντα εξοπλίζεται με μηχανήματα σύγχρονα ενώ δίνεται έμφαση στη τεχνογνωσία.

Τυποποίηση και Εμπόριο ελαιόλαδου

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να προμηθεύουμε τους πελάτες μας με ποιοτικό λάδι ενώ αρχή μας είναι αφενός σωστή εξυπηρέτηση αφετέρου οι συναλλαγές μας να γίνονται μετρητοίς. Κατανοούμε τις δυσκολίες της εποχής και προσπαθούμε για την άμεση πληρωμή. Πιστεύω για το λόγο αυτό ο κόσμος μας εμπιστεύεται διαχρονικά και η πορεία μας είναι ανοδική», ανέφερε ο κ. Ταπεινός.

info

 

FB: AgroTrade Achaias – Tapeinos Nikolaos

Διεύθυνση: 1ο χλμ. Επαρχιακής Οδού Καγκαδίου -Κεφαλαϊκων

ΤΗΛ: 2693 099651

E-MAIL: agrotradeachaias@gmail.com

 

Related posts

Αναμνηστική δόση από την Επιτροπή Εμβολιασμών

4press

O γεωπόνος Βασίλης Ζαφειρόπουλος στη 4press

4press

Best transgender dating apps – flaw remains unfixed

4press