Τεχνολογία & Επιστήμη

Απαλλαγή φόρου τηλεφωνίας: Πάνω από 250.000 αιτήσεις στο mobilefees

απαλλαγη φορου κινητα

Ξεπέρασαν τους 250.000 οι νέοι 15-29 ετών που δήλωσαν τον αριθμό τους στη νέα πλατφόρμα mobilefees.gov.gr και πλέον απαλλάσσονται πλήρως από τα τέλη κινητής τηλεφωνίας.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου τόνισε ότι «με σχέδιο βάζουμε στην κορωνίδα των προτεραιοτήτων μας τη νέα γενιά».

Η διαδικασία εγγραφής στο Μητρώο

Οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο στο Μητρώο Δικαιούχων Απαλλαγής Τελών Συνδρομητών Κινητής Τηλεφωνίας και Καρτοκινητής Τηλεφωνίας (Μη.Δ.Α.Τε.), ώστε να απαλλάσσονται από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής.

Η εγγραφή στο Μητρώο είναι ιδιαίτερα απλή και ολοκληρώνεται με τη δήλωση του ΑΜΚΑ (ή ΠΑΑΥΠΑ), του αριθμού κινητού του δικαιούχου και του παρόχου στον οποίο λειτουργεί ο αριθμός κινητού τηλεφώνου προς απαλλαγή τελών.

Η είσοδος στο mobilefees.gov.gr γίνεται μέσω κωδικών Taxisnet:

  • είτε του δικαιούχου, αν αυτός είναι ενήλικας (18-29 ετών),
  • είτε εκείνου που έχει την επιμέλεια του δικαιούχου, αν αυτός είναι ανήλικος (15-17). Η σχέση επιμέλειας ελέγχεται αυτόματα, κατόπιν διασταύρωσης με το Μητρώο Πολιτών ή εναλλακτικά με το έντυπο Ε1 της πιο πρόσφατης δήλωσης φορολογίας εισοδήματος.

Με την ολοκλήρωση της υποβολής της αίτησης στο Μητρώο, ο πάροχος υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας ενημερώνεται αυτόματα για την εφαρμογή της απαλλαγής κατά την έκδοση λογαριασμού ή την ανανέωση χρόνου ομιλίας, χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη ενέργεια από πλευράς του δικαιούχου.

Related posts

Τα νέα smartwatches της Huawei συνδυάζουν την πολυτέλεια με την λειτουργικότητα

4press

Τα mRNA εμβόλια δεν βλάπτουν το σπέρμα και την ανδρική γονιμότητα

4press

Ο καιρός σήμερα

4press