Ειδήσεις

Αντίστροφη μέτρηση για τη χαλάρωση των μέτρων

Την ώρα που οι σκληροί δείκτες της πανδημίας του κορονοϊού δείχνουν να υποχωρούν και οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες προχωρούν προς χαλάρωση των μέτρων, η Επιτροπή του υπουργείου Υγείας συνέρχεται την Τετάρτη προκειμένουν να επανεξετάσει τους περιορισμούς που παραμένουν σε ισχύ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση προσανατολίζεται σε νέα χαλάρωση μέτρων στην εστίαση, στη διασκέδαση και στα γήπεδα, με την Επιτροπή να καλείται επιπρόσθετα να εξετάσει εκ νέου και το τι θα συμβεί με τις εκδηλώσεις της Αποκριάς.

Σε κάθε περίπτωση η οποιαδήποτε χαλάρωση θα αφορά κατά βάση τους εμβολιασμένους πολίτες.

Στο «τραπέζι» αναμένεται να τεθούν την Τετάρτη:

  • Οι όρθιοι σε εστίαση και διασκέδαση,
  • Ορισμένες καρναβαλικές εκδηλώσεις, όχι όμως παρελάσεις (το πρωτόκολλο είναι κάτι που θα συζητηθεί)
  • Η πληρότητα στα γήπεδα
  • Η επαναφορά των σχολικών εκδρομών

Ερωτηθείς για τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων κατά του κορονοϊού, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε σήμερα πως «παρακολουθούμε και σε όλη την Ευρώπη τη χαλάρωση των μέτρων».

«Την Τετάρτη θα εισηγηθεί η επιτροπή και εμείς θα αποφασίσουμε με βάση και την τάση σε όλη την Ευρώπη».

Related posts

ΑΣΕΠ: Ξεκίνησαν χθες οι αιτήσεις για τις 822 μόνιμες προσλήψεις στην ΑΑΔΕ

4press

Εκταφές θυμάτων Τεμπών: Συνεχίζεται ο Γολγοθάς του Ρούτσι – Νέα «στροφή» της Δικαιοσύνης

4press

Νέα μέτρα από αύριο για να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα σούπερ μάρκετ

4press