Δεκάδες νεκρούς άφησαν πίσω τους οι ρωσικοί βομβαρδισμοί στο Χάρκοβο, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη οι συνομιλίες Ρωσίας – Ουκρανίας στη Λευκορωσία.
Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες άλλοι τραυματίστηκαν σε μαζικούς βομβαρδισμούς κατά τη διάρκεια πυραυλικών επιθέσεων των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πόλη Χάρκοβο το πρωί της Δευτέρας, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.
Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χερασένκο ανέφερε σε ανάρτησή του στο Facebook: «Το Χάρκοβο μόλις δέχθηκε μαζικά πυρά από γκραντ (ρουκέτες). Δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες τραυματίες».
Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, έχουν βομβαρδιστεί κατοικημένες περιοχές στο Χάρκοβο. Μάλιστα υπάρχουν αναφορές πως ρωσική οβίδα χτύπησε ένα πολυώροφο κτίριο στην οδό Klochkivska.
Οι κάτοικοι στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας κάνουν λόγο για πτήσεις ρωσικών μαχητικών Sukhoy.
Από την πλευρά τους τα ουκρανικά Μέσα κάνουν λόγο για νεκρούς. Την είδηση επιβεβαιώνει και ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών. Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα των ρωσικών δυνάμεων στην ουκρανική πόλη Χαρκίβ (Χάρκοβο) σήμερα το πρωί, δήλωσε ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών Άντον Χεράσενκο.
«Το Χάρκοβο υπέστη μόλις μαζικό βομβαρδισμό από Grad (πύραυλοι). Δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν και εκατοντάδες τραυματίστηκαν», σημείωσε ο ίδιος σε ανάρτησή του στο Facebook.
Πηγή: iefimerida.gr – Ουκρανία: Ρώσοι ισοπέδωσαν το Χάρκοβο και θέτουν σε συναγερμό τα πυρηνικά, ενώ συζητούν ειρηνική λύση! – iefimerida.gr
