Επικαιρότητα

Παρέμβαση Ζελένσκι και απόθεωσή του στο βρετανικό Κοινοβούλιο: «Έχουμε απέναντί μας έναν Αττίλα» (βίντεο)

«Μολονότι βλέπαμε τα εχθρικά πυρά να πέφτουν ακόμη και σε σχολεία και σε νοσοκομεία, εμείς δεν λυγίσαμε», τόνισε σε παρέμβασή του στο κοινοβούλιο της Μεγάλης Βρετανίας ο πρόεδρος της Ουκρανίας

«Δεν έχουμε καταφέρει όσα θα θέλαμε να έχουμε καταφέρει και οι σύμμαχοι δεν βοηθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», υπογράμμισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθυνόμενος  στα μέλη του βρετανικού Κοινοβουλίου μέσω τηλεμηνύματος.

Στην αρχή της ομιλίας του, ο Ουκρανός πρόεδρος υπενθύμισε πως οι ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν το μνημείο του Ολοκαυτώματος στο Κίεβο, ενώ έκανε και ειδική μνεία στην επίθεση σε εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας στη Ζαπορίζια.

«Συνειδητοποιήσαμε πως ένα μεγάλο κομμάτι του λαού μας είναι πραγματικοί ήρωες» προσθεσε στη συνέχεια, κάνοντας λόγο για 10.000 νεκρούς Ρώσους στρατιώτες – μεταξύ των οποίων και ένας στρατηγός.

 «Δεν θέλουμε να χάσουμε τη χώρα μας», υπογράμμισε.

«Για μας το ερώτημα είναι, να υπάρχουμε ή να μην υπάρχουμε. Τώρα μπορώ να σας δώσω μία βέβαιη απάντηση. Ναι. Δεν θα σταματήσουμε, δεν θα χάσουμε, θα συνεχίσουμε τη μάχη με κάθε κόστος.

Θα πολεμήσουμε στα δάση, στις πόλεις, στους δρόμους, στις όχθες των ποταμών. Σας παρακαλώ, αυξήστε τις πιέσεις στη Ρωσία, αυξήστε τις κυρώσεις, διασφαλίστε τους ουρανούς της Ουκρανίας».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζελέσκι αποθεώθηκε, με όλα τα μέλη του Κοινοβουλίου να σηκώνονται από τις θέσεις τους και να τον χειροκροτούν.

Ο Ζελένσκι – από την πλευρά του – αρκέστηκε στο να υψώσει τη γροθιά του.

Related posts

Σκρέκας: «Απαράδεκτες συμπεριφορές, δεν γίνονται αποδεκτές»

4press

Σε διαθεσιμότητα οι ειδικοί φρουροί που βίασαν τη 19χρονη στο Α.Τ. Ομονοίας -Κατέγραφαν με κάμερα τις πράξεις τους

4press

Τo μεγάλο βρετανικό ντέρμπι απόψε στο Wembley

4press