Ειδήσεις

Πληρωμή Αποζημιώσεων, ύψους 44.823.307,35 ευρώ από τον ΕΛΓΑ

Μετά από συνεργασία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και του Προέδρου του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, επισπεύθηκαν οι διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων  συνολικού ύψους 44.823.307,35 ευρώ σε 14.527 δικαιούχους παραγωγούς, των οποίων οι καλλιέργειες επλήγησαν από τον “Παγετό της Άνοιξης 2021” αλλά και για ζημίες εξ ’αιτίας άλλων ακραίων καιρικών φαινομένων.
Οι αποζημιώσεις καταβάλλονται την Πέμπτη 10η Μαρτίου 2022 από τον ΕΛ.Γ.Α.
Με την πληρωμή αυτή σχεδόν ολοκληρώνεται η εξόφληση των οφειλόμενων αποζημιώσεων, για ζημιές σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο, οι οποίες προκλήθηκαν εντός του έτους 2021.                                                                              
Ο Οργανισμός με κατεπείγουσες διαδικασίες τόσο ως προς την ολοκλήρωση του εκτιμητικού έργου όσο και την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων εκπληρώνει  τις υποχρεώσεις του και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των αγροτών, με ταχύτητα, ακρίβεια και δικαιοσύνη.

Related posts

Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Παίρνει υπογραφή η απόφαση, ξεκινούν οι αιτήσεις στην ΕΕΤΑΑ

4press

Βίντεο: Σε εξέλιξη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πάτρας – Πρώτα θέματα το τρένο και η Πατρών Πύργου

4press

Ανοιχτά σούπερ μάρκετ καταστήματα και mall την Κυριακή 16/5: Το ωράριο λειτουργίας

4press