Ειδήσεις

Έργα συντήρησης και αποκατάστασης σε γεφύρια της Π.Ε. Αχαΐας

Στη συντήρηση και αποκατάσταση όσων γεφυριών παρουσιάζουν φθορές λόγω παλαιότητας προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςστην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκηςυπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις με προτεραιότητα σε γεφύρια που παρουσιάζουν σημαντική διάβρωση στο φορέα και στα δοκάρια τους, αποσάθρωση και αποσυναρμολόγηση τμημάτων των λιθοδομών των βάθρων τους, διάβρωση των θεμελίων τους, φθορές στα προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα και στηθαία ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνει επιμελής καθαρισμός και απομάκρυνση όλων των σαθρών τμημάτων που τυχόν υπάρχουν, αποκατάσταση διαβρωμένων τμημάτων, καθαρισμός της κοίτης του ποταμού – ρέματος ώστε να επανέλθει η πρότερη διατομή της, ανακατασκευή υφισταμένων αναβαθμών, ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών, οριζόντια – κατακόρυφη σήμανση κ.α

Related posts

Υπερψηφίστηκε η αποσύνδεση της εκλογής του ΠτΔ από τη διάλυση της Βουλής- Με οριακή πλειοψηφία πέρασε το άρθρο 3 για τις σχέσεις κράτους εκκλησίας

4press

Κοροναϊός : Συναγερμός στο Μητέρα – Βρεφονηπιοκόμος θετική στον ιό

4press

Αγρότες: Στους δρόμους από τις 30 Νοεμβρίου- Πίεση στην κυβέρνηση για λύσεις

4press