Ειδήσεις

Έργα συντήρησης και αποκατάστασης σε γεφύρια της Π.Ε. Αχαΐας

Στη συντήρηση και αποκατάσταση όσων γεφυριών παρουσιάζουν φθορές λόγω παλαιότητας προχωράει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδαςστην Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας, καθώς ο Περιφερειάρχης Νεκτάριος Φαρμάκηςυπέγραψε σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου, το οποίο είναι προϋπολογισμού 800.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Προβλέπονται στοχευμένες παρεμβάσεις με προτεραιότητα σε γεφύρια που παρουσιάζουν σημαντική διάβρωση στο φορέα και στα δοκάρια τους, αποσάθρωση και αποσυναρμολόγηση τμημάτων των λιθοδομών των βάθρων τους, διάβρωση των θεμελίων τους, φθορές στα προστατευτικά μεταλλικά κιγκλιδώματα και στηθαία ασφαλείας.

Στο πλαίσιο της εργολαβίας μεταξύ άλλων προβλέπεται να γίνει επιμελής καθαρισμός και απομάκρυνση όλων των σαθρών τμημάτων που τυχόν υπάρχουν, αποκατάσταση διαβρωμένων τμημάτων, καθαρισμός της κοίτης του ποταμού – ρέματος ώστε να επανέλθει η πρότερη διατομή της, ανακατασκευή υφισταμένων αναβαθμών, ανακατασκευή οδοστρωσίας και ασφαλτικών, οριζόντια – κατακόρυφη σήμανση κ.α

Related posts

Αίγιο: Απατεώνες κατάφεραν να πάρουν από έμπορο ποτών 26.000 ευρώ

4press

«Ακούσαμε δύο μπαμ»: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες για την τραγωδία με την 35χρονη που σκοτώθηκε στη Σαμαριά

4press

Νέος διαγωνισμός ύψους 62 εκατ. ευρώ για την κρατική αλληλογραφία – Οι ενδιαφερόμενοι «παίκτες»

4press