Μουσικά Άρθρα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΒΡΕΦΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗ

Ε-mail: mariaelenhk@gmail.com

Η μουσικοκινητική αγωγή είναι μια συνδυαστική δραστηριότητα η οποία έχει την ικανότητα  να λειτουργεί βοηθητικά στην ανάπτυξη όλων των δεξιοτήτων του παιδιού και είναι σημαντικό να εισάγεται από τη βρεφική ηλικία τόσο από κάποιο μουσικοπαιδαγωγό όσο και από τους γονείς στο σπίτι. Γι αυτό το λόγο δημιουργήθηκε το σεμινάριο μουσικοκινητικής αγωγής στη βρεφική ηλικία, με αγάπη και σεβασμό στο παιδί από τα πρώτα κιόλας βήματα της ζωής του.

Μουσική & Κίνηση

Το βρέφος μέσα από τις κατάλληλες κινητικές δραστηριότητες δυναμώνει και προετοιμάζεται ώστε να καταφέρει να αλλάζει θέσεις, να κάθεται, να στέκεται και να μετακινείται.

Μουσικοκινητική & Λόγος

Με τη βοήθεια ήχων της καθημερινότητας το βρέφος μπορεί να αντιλαμβάνεται διάφορες βασικές έννοιες και στη συνέχεια να παράξει τους δικούς του ήχους που θα αποτελέσουν τη βάση των λέξεων.

Μουσικοκινητική & Αισθητηριακή Αγωγή

Μεσω της κατάλληλης χρήσης διαφόρων υφών τα μωρά εξασκούν τις αισθήσεις τους, εξοικειώνονται με διάφορα αντικείμενα και θέτουν τη βάση ώστε η μελλοντική εισαγωγή στέρεων τροφών να είναι ομαλή και ευχάριστη.

Κανένα όμως από τα παραπάνω δε μπορεί να συγκριθεί με το σπουδαιότερο πλεονέκτημα όλων, που δεν είναι άλλο από τη σύνδεση του γονέα με το παιδί του. Ο εποικοδομητικός χρόνος που σας προσφέρει η συγκεκριμένη δραστηριότητα σας βοηθάει στο χτίσιμο της πιο σημαντικής και πολύτιμης σχέσης της ζωής σας.

Μέσα από το σεμινάριο θα γνωρίσουμε τρόπους σύνδεσης και επικοινωνίας με τα βρέφη, καθώς επίσης και δραστηριότητες που μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας, μεταμορφώνοντάς τη σε ευχάριστη δημιουργική.

Related posts

«Η Συναυλία ως μέσον επικοινωνίας»

4press

Το μουσικό όργανο των 134 ετών που μαγεύει τη Σύρο

4press

Ο Ντέιβιντ Μπόουι και οι σπουδαίες επιτυχίες του

4press