Την ώρα που οι δύο γονείς αλληλοκατηγορούνται για την απαγωγή του παιδιού, οι υποψίες έχουν πέσει στον θείο του μικρού Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν.
Και αυτό διότι, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, στο βίντεο-ντοκουμέντο που είδε το φως της δημοσιότητας και δείχνει έναν άνδρα να βάζει τον 6χρονο σε ένα λευκό βαν και να φεύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση, απεικονίζεται ο θείος του μικρού, με τις αρχές να εκτιμούν πως ο πατέρας του Ράινερ έπεισε τον αδελφό του να προβεί στην εν λόγω ενέργεια, λόγω του ότι ο ίδιος αντιμετωπίζει κινητικά προβλήματα.
Μάλιστα, αστυνομικές πηγές, μιλώντας στο iefimerida.gr, εκφράζουν την ανησυχία ότι οι δράστες ενδέχεται να έχουν ήδη διαφύγει από τη χώρα, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος δεν είχε δοθεί σήμα από τις Αρχές.
Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται οι δράστες να πήραν κάποια νυχτερινή πτήση για το εξωτερικό. Δεν έχει εντοπιστεί ακόμη το πότε μπήκαν, καθώς προέρχονται από χώρες εκτός Σένγκεν.
