Ειδήσεις

ΗΠΑ: Πέρασε ο νόμος αναγνώρισης των γάμων ομοφυλοφίλων

ο νομοσχέδιο έλαβε την θετική ψήφο 267 βουλευτών

Η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψήφισε σήμερα το νομοσχέδιο για την αναγνώριση των γάμων μεταξύ ομοφυλοφίλων σε όλες τις αμερικανικές πολιτείες, υπό τον φόβο να επαναληφθεί μια ανατροπή δεδομένων με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, όπως έγινε με τις αμβλώσεις.

Το νομοσχέδιο έλαβε την θετική ψήφο 267 βουλευτών – όλων των Δημοκρατικών και 47 Ρεπουμπλικάνων – ενώ 157 Ρεπουμπλικάνοι αντιτάχθηκαν.

Οι πιθανότητες να περάσει και από τη Γερουσία φαίνονται όμως περιορισμένες, αφού 10 Ρεπουμπλικάνοι θα πρέπει να υπερψηφίσουν εκτός των Δημοκρατικών. Επί του παρόντος, μόνο η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς έχει εκφράσει την πρόθεσή της να το κάνει.

Η μεγάλη πλειονότητα των Αμερικανών υποστηρίζει τους γάμους μεταξύ ομοφυλοφίλων (71%), ωστόσο η υπερσυντηρητική δεξιά παραμένει ως επί το πλείστον αντίθετη.

Related posts

Καταστράφηκε ψησταριά στην Αμαλιάδα από φωτιά

4press

ΠΑΤΡΑ: 3η μέρα με σκουπίδια – Στήριξη από το Δημοτικό Συμβούλιο στους εργαζόμενους

4press

Κυρ. Μητσοτάκης: Εκλογές στο τέλος του 2027, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση -Στόχος η τρίτη 4ετία

4press