πολιτικη

Βουλή: 142 «ναι» για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις

Πράσινο φως άναψε η Βουλή αναφορικά με τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής για τις παρακολουθήσεις.

Εγκρίθηκε από τη Βουλή, με 142 υπέρ από σύσσωμη την αντιπολίτευση έναντι 157 «παρών» από τη ΝΔ, η πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει την υπόθεση παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη από την ΕΥΠ, την απόπειρα προσβολής του κινητού του τηλεφώνου από το κακόβουλο λογισμικό predator αλλά και τις καταγγελίες του ΚΚΕ για τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο που ξεκίνησαν το 2016 μαζί με περιπτώσεις παρακολούθησης άλλων προσώπων.

Αυτ΄ό αποφάσισε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής στην ονομαστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε, όπου σε σύνολο 299 ψηφισάντων, 142 βουλευτές ψήφισαν υπέρ της σύστασης της εξεταστικής, με την πλειοψηφία να δηλώνει «παρών» (157) όχι επειδή διαφωνεί με την επί της αρχής διερεύνηση των καταγγελιών αλλά γιατί δεν συμφωνεί με τις διατυπώσεις της πρότασης που χαρακτηρίζονται ως «εξοργιστικές».

Mε εισηγητή τον Δημήτρη Καιρίδη, οι βουλευτές της ΝΔ ξεκαθάρισαν το πρωί ότι είναι υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής, αλλά όχι με το σκεπτικό του ΠΑΣΟΚ. Σημειώνεται ότι η ΝΔ επιθυμούσε και την χρονική επέκταση της έρευνας σε περίπου 10 χρόνια, πρόταση που δεν έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα κόμματα.

Η επιτροπή θα αποτελείται από 29 μέλη, 15 εκ των οποίων θα προέρχονται από τη ΝΔ και οι υπόλοιποι 14 από την αντιπολίτευση (8 ΣΥΡΙΖΑ, 2 ΚΙΝΑΛ, 1 από τα υπόλοιπα κόμματα και 1 ανεξάρτητος). Οι ανεξάρτητοι θα συνεννοηθούν για αυτόν που συμμετάσχει στις εργασίες και αν δεν καταφέρουν να συμφωνήσουν θα γίνει κλήρωση μεταξύ τους. Το περιθώριο που δίνει η Βουλή για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι ένας μήνας.

Related posts

Ο Δένδιας πήγε με κυβερνητικό αεροσκάφος στην Τουρκία και παρέλαβε τον Τζιτζικώστα

4press

ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Αναλυτικά όλες οι πληρωμές αυτή τη βδομάδα

4press

ΡΑΛΗ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

4press