Επικαιρότητα Πολιτική

Eνημερωτική συνάντηση διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», στο Λάππα, για το μείζον θέμα της επέκτασης του Φράγματος Πηνειού

Μαθήματα πολιτικού πολιτισμού παρέδωσε το πολιτικό δυναμικό της Αχαΐας, αποδεικνύοντας πως τα προβλήματα του τόπου πρέπει να αντιμετωπίζονται με ενιαία γραμμή, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων, προκειμένου να υπάρχει αποτέλεσμα προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Σ’ αυτή την κατεύθυνση κινήθηκαν οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας, βουλευτών, αυτοδιοικητικών και φορέων στη μεγάλη ενημερωτική συνάντηση που διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Συνεργασία Δυμαίων Πολιτών», στο Λάππα, για το μείζον θέμα της επέκτασης του Φράγματος Πηνειού. Άλλωστε, όπως επεσήμανε και ο επικεφαλής της παράταξης, Φίλιππος Λιάκος στη σύντομη εισαγωγική του τοποθέτηση «σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι να αποδοθούν ευθύνες για το τι δεν έγινε μέχρι σήμερα, αλλά να συγκροτηθεί ένα ενιαίο, συμπαγές μέτωπο για τη διεκδίκηση του έργου που έχει ανάγκη ο κάμπος της Δυτικής Αχαΐας» και διευκρίνισε πως «η παράταξή μας ανέλαβε σήμερα αυτή την πρωτοβουλία κι όχι λίγους μήνες πριν τις εκλογές, ώστε χωρίς προεκλογικές εξαρτήσεις να καταφέρει να συσπειρώσει όλους τους τοπικούς φορείς στην κοινή προσπάθεια διεκδίκησης του μεγάλου αυτού έργου».

Ο κ. Λιάκος πρότεινε και συμφώνησαν όλοι οι παριστάμενοι, τη συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την επέκταση του Φράγματος Πηνειού στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων και εκπρόσωποι των αγροτών προκειμένου σε συνεργασία με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του Νομού να ζητηθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, αλλά και όλους τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

«Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο. Ήρθε η ώρα να δώσουμε τον αγώνα μας. Να ακουστεί η φωνή μας και να διεκδικήσουμε ένα έργο πνοής για την περιοχή μας. Ή τώρα ή ποτέ», είπε χαρακτηριστικά. Ακολούθησε σύντομη τοποθέτηση από τον πρώην Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της διεκδίκησης, την οποία χαρακτήρισε ώριμη και δίκαιη, καθώς όπως είπε, σήμερα το νερό χάνεται στη θάλασσα, ενώ θα μπορούσε να καλύπτει τις ανάγκες άρδευσης του κάμπου, δίνοντας τέλος στην αγωνία και στην οικονομική επιβάρυνση των αγροτών. Υπενθύμισε επίσης ότι επί της δικής του θητείας το έργο εντάχθηκε στον κατάλογο των εννέα πιο συνθετών και μεγάλων έργων της χώρας.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν, ο Αχαιός υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Ανδρέας Κατσανιώτης, οι βουλευτές Αχαΐας, Ιάσωνας Φωτήλας, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, οι πολιτευτές, Έφη Γιαννιά και Ανδρέας Παναγιωτόπουλος που έχει διατελέσει και Δήμαρχος Μόβρης και Δυτικής Αχαΐας, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Σπύρος Μυλωνάς, ο περιφερειακός σύμβουλος, Σπύρος Σκιαδαρέσης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας, Αντώνης Κουνάβης, ο πρόεδρος των Αγροτικών Συλλόγων Δυτ. Αχαΐας, Γιώργος Βεσκούκης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Λακκόπετρας, κ. Μπεκίρης, ο δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, κ.α.

Related posts

Βουλή: Με 194 “Ναι” υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

4press

Προανακριτική Επιτροπή για τον Δ.Παπαγγελόπουλο με 173 ψήφους υπέρ και 83 κατά

4press

Κουτσούμπας: Τον διχασμό προκαλούν όσοι επιβάλλουν συνεχώς νέα αντεργατικά μέτρα και φοροεπιδρομές

4press