Ειδήσεις

Black Friday: Αντίστροφη μέτρηση για τη γιορτή των εκπτώσεων, τι περιμένει τους καταναλωτές

Η κλεφύδρα έχει γυρίσει ανάποδα όσον αφορά την Black Friday 2022.

Σχεδόν οκτώ ημέρες πριν από την επίσημη ημερομηνία έναρξης (Παρασκευή 25 Νοεμβρίου) της Black Friday, οι προσφορές άρχισαν να «τρέχουν» και θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμες και την επόμενη εβδομάδα.

Από 25 έως 28 Νοεμβρίου θα έχουμε τις μεγάλες προσφορές στα εμπορικά και ηλεκτρονικά καταστήματα είπε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (ΕΣΑ) Νίκος Κογιουμτζής.

Το έθιμο αυτό είναι ξενόφερτο, κι έχει ξεχειλώσει λιγάκι, οι προσφορές από τα πολυκαταστήματα και τις μεγάλες αλυσίδες έχουν ήδη ξεκινήσει ήδη, σημείωσε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΑ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε τα εξής:

  1. Συνιστούμε στους καταναλωτές να κάνουν έρευνα αγοράς, να ψάχνουν καλά αυτό που θέλουν και να συγκρίνουν τις τιμές και στα μικρότερα καταστήματα.
  2. Στα μικρότερα καταστήματα μπορεί ο καταναλωτής να βρει φθηνότερα αυτό που θέλει.
  3. Συνιστούμε επίσης στους καταναλωτές να αγοράζουν μόνο ότι χρειάζονται και να μην παρασύρονται από τις προωθητικές ενέργειες.
  4. Συνήθως οι μεγαλύτερες εκπτώσεις γίνονται στις μικροηλεκτρονικές συσκευές. Τα εμπορικά καταστήματα θα είναι ανοιχτά και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου.

Σχετικά με την σκέψη να ανοίγουν τα εμπορικά καταστήματα περισσότερες Κυριακές τον χρόνο, είπε ότι η θέση του Εμπορικού Συλλόγου Αθήνας είναι αρνητική, συγκεκριμένη και ξεκάθαρη, καθώς θα δημιουργηθούν περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται ότι θα λυθούν.

Αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί μόνο τους πολυχώρους και τα πολυκαταστήματα, αλλά δημιουργεί πολλά προβλήματα στις μικρές επιχειρήσεις και στους αυτοαπασχολούμενους, είπε. Χρόνος υπάρχει, χρήματα για αγορές δεν υπάρχουν, κατέληξε.

Related posts

Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης: Ανοίγει τις πόρτες του για 2η συνεχή χρονιά (Βίντεο)

4press

Aυτό είναι το επίμαχο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ που καταγγέλλει τα media για τη διαφήμιση «Μένουμε Σπίτι» – Η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ

4press

ΠΑΤΡΑ: Μαϊμού δικηγόρος απέσπασε 52.000 ευρώ για ανύπαρκτη κληρονομιά

4press