Συνεντεύξεις

Βασίλης Κουτρουλάκης: Από την Κλειτορία Καλαβρύτων μέχρι την Αμερική “ταξιδεύει ” το βιολογικό & πολυβραβευμένο του μέλι KORYS

Ρεπορτάζ 4press.gr

Κόρυς στα αρχαία ελληνικά σημαίνει η κορυφή, το πιο ψηλό σημείο της περικεφαλαίας. Κόρυς ήταν επίσης το όνομα του όρους Χελμού στα αρχαία ελληνικά. Ο γνωστός, πλέον, μελισσοκόμος Βασίλης Κουτρουλάκης έφθασε στην κορυφή μέσα από την επιμονή του, την εργατικότητά του και την αγάπη του για τα μελίσσια.

Ο Βασίλης Κουτρουλάκης βρήκε στη μελισσοκομία τη διέξοδο από τους έντονους ρυθμούς της Αθήνας και με αργά αλλά σταθερά βήματα κατάφερε να ξεχωρίσει για την ποιότητα και την ποικιλία των προϊόντων του. Ζει πλέον μόνιμα στην Κλειτορία Καλαβρύτων ενώ η έδρα της επιχείρησης είναι στο Πλανητέρο Καλαβρύτων . Από το 2008 λειτουργεί επίσημα το σύγχρονο μελισσοκομικό του εργαστήριο με θέα τον Χελμό. Από αυτό το βουνό εμπνεύστηκε και το όνομα του προϊόντος: Kόρυς. Από εκεφεύγει περίπου το 30% της παραγωγής σε Γερμανία, Αγγλία, Φινλανδία, Αυστρία και Αμερική, μικρές ποσότητες που σταθερά αυξάνονται. Το 2022 οι εξαγωγές του άγγιξαν το 60% των πωλήσεων.

Όλα τα μέλια KόRYS έχουν την ίδια ανώτερη ποιότητα. Το μόνο που αλλάζει είναι οι γεύσεις στις ποικιλίες – δυνατή και πικάντικη το ανοιξιάτικο ανθόμελο, πικρή και καυτερή η χειμωνιάτικη κουμαριά, γλυκιά και απαλή το πεύκο, ουδέτερη και παχύρρευστη το έλατο . Ιδιαίτερες ποιότητες γεύσεων για κάθε γούστο.

Κάθε χρονιά παράγει διαφορετικών ειδών μέλια, ανάλογα με τον τόπο όπου αποφασίζει να μεταφέρει τα σμήνη. Μια καλή χρονιά μπορεί να φτάσει τους 12 τόνους μέλι και μια μέτρια προς κακή τους 4-5 τόνους.

Βραβεία και διακρίσεις που απέσπασαν τα μέλια KόRYS σε παγκόσμιους διαγωνισμούς του εξωτερικού (Χρυσό Βραβείο ποιότητας έλατο BIOLMIEL 2014, Χρυσό Βραβείο ποιότητας πεύκο BIOLMIEL 2014, Χρυσό Βραβείο ποιότητας έλατο BIOLMIEL 2015, Αργυρό Βραβείο ποιότητας βελανιδιά BIOLMIEL 2015) πιστοποιεί την αυθεντικότητα των μελιών KORYS.

INFO

KORYS Κλειτορία Καλαβρύτων, Τ/6977-992.442, www.koryshoney.gr

Έδρα επιχείρησης: Πλανητέρο Καλαβρύτων

Related posts

Σπαρακτικό είναι το μήνυμα της κόρης του πιλότου του ελικοπτέρου, που κατέπεσε χθες στον Πόρο

4press

Ω bar restaurant: Ηρεμία, απόλαυση και χαλαρή ατμόσφαιρα

4press

Βιβή Βίτσα: “Όταν πουλάω ένα ρούχο το κάνω με πάθος…θέλω να φτιάξω την ψυχολογία της πελάτισσας μου”

4press