Ειδήσεις

ΕΕ: Επιπλέον 500 εκατ. ευρώ για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Στα 49 δισ. ευρώ η συνολική βοήθεια

«Οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ συμφώνησαν στην εκταμίευση της 7ης δόσης από για στρατιωτική υποστήριξη της Ουκρανίας, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ», δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος, Ζοζέπ Μπορέλ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, λίγο μετά τη λήξη του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων στις Βρυξέλλες, ο Μπορέλ είπε ότι συμφωνήθηκε η παροχή πρόσθετης βοήθειας ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών στην ΕΕ.

ΕΕ: Η συνολική βοήθεια στην Ουκρανία ανέρχεται στα 49 δισ. ευρώ
Αυτό ανεβάζει τη συνολική στρατιωτική υποστήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία στα 3,6 δισ. ευρώ, η οποία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Μέσο για την Ειρήνη (Εuropean Peace Facility). Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, τα κράτη-μέλη της ΕΕ έχουν διαθέσει συνολικά 49 δισεκατομμύρια ευρώ για να στηρίξουν την Ουκρανία στρατιωτικά, οικονομικά και ανθρωπιστικά, δήλωσε ο Ζοζέπ Μπορέλ.


Μπορέλ: Στις 3/2 η πρώτη Σύνοδος της ΕΕ μαζί με την υποψήφια προς ένταξη Ουκρανία
Ο Μπορέλ ανακοίνωσε, επίσης, την προετοιμασία της πρώτης Συνόδου ΕΕ-Ουκρανίας στις 3 Φεβρουαρίου. «Θα είναι η πρώτη Σύνοδος με την Ουκρανία από την έναρξη του πολέμου, με την Ουκρανία πλέον υποψήφια προς ένταξη χώρα», ανέφερε.

Ερωτηθείς για το θέμα των αρμάτων μάχης Leopard που ζητά η Ουκρανία, ο κ. Μπορέλ απάντησε ότι το θέμα αυτό συζητήθηκε στη συνάντηση των χωρών της ομάδας Ramstein στη Γερμανία, όπου και φάνηκε ξεκάθαρα η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και των Ευρωπαίων να ενισχύσουν στρατιωτικά την Ουκρανία.

Τα κράτη-μέλη της ΕΕ ανέλαβαν συγκεκριμένες δεσμεύσεις στο πλαίσιο αυτής της συνάντησης για να βοηθήσουν την Ουκρανία, είπε ο Μπορέλ.

Όσον αφορά τη Γερμανία, ο Μπορέλ παρέπεμψε στη δήλωση της υπουργού Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, η οποία είπε ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα μπλοκάρει την παράδοση αρμάτων μάχης Leopard στην Ουκρανία από άλλα κράτη-μέλη.

Related posts

Η Ελλάδα γερνά: Το 22% των κατοίκων της είναι άνω των 65 ετών

4press

ΕΕΤΑΑ: Ξεκινούν αύριο οι εγγραφές με voucher στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

4press

Συγκινεί 92χρονη γιαγιούλα που ζει στο καμένο σπίτι της στην Βαρυμπόμπη: «Δεν φεύγω» (video)

4press