Μαγειρική

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Σαλάτα BLT με ψητά ντοματίνια και κριτσίνια – χορταστική και πολύ λαχταριστή

Δείτε βήμα – βήμα την εκτέλεση της συνταγής 

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. ντοματίνια

5 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. ξύδι

αλάτι, κατά βούληση

2 κ.γ. ρίγανη

15 κριτσίνια καλαμποκιού, Tsanos

10 φέτες μπέικον

1 μαρούλι

200 γρ. καλαμπόκι

Για τη σως:

200 γρ. γιαούρτι

3 κ.σ. μουστάρδας

2 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μέλι

2 κ.σ. ξύδι

αλάτι, κατά βούληση

πιπέρι, κατά βούληση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.

2 Πλένουμε πολύ καλά τα ντοματίνια μας. Αφαρούμε τα κοτσάνια, αν υπάρχουν. Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα τοποθετούμε σε ένα μικρό ταψί.

3 Ραντίζουμε τα ντοματίνια με το ελαιόλαδο και το ξύδι. Προσθέτουμε το αλάτι και τη ρίγανη. Σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο πολύ καλά. Ψήνουμε για 25 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε για ακόμη 10 λεπτά.

4 Ενώ ψήνοντα τα ντοματίνια μας, σε ένα μεγάλο, αντοκολλητικό, τηγάνι προσθέτουμε το μπέικον. Τηγανίζουμε σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να τραγανίσει καλά το μπέικον.

5 Μεταφέρουμε το μπέικον σε πάγκο κοπής και όσο είναι ακόμη ζεστό το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Μεταφέρουμε το μπέικονσε ένα πιάτο έχουμε στρώσει με χαρτί κουζίνας ώστε να τραβήξει το περιττό λίπος.

6 Χωρίζουμε τα φύλλα του μαρουλιού μας. Τα πλένουμε πολύ καλά και τα στεγνώνουμε. Κόβουμε σε αρκετά μεγάλα κομμάτια και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μεγάλο μπολ προσθέτουμε το μαρούλι, τις ντομάτες, το μπέικον, το καλαμπόκι, τα κριτσίνια και τη σως.

Για τη σως: Σε ένα μπολ προσθέτουμε το γιαούρτι, τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύδι, το μέλι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μοσχαρίσια μάγουλα με μανέστρα – Από τις ωραιότερες συνταγές που υπάρχουν

4press

Άκης Πετρετζίκης: Πεντανόστιμη τηγανιά μανιταριών – ιδανικό πιάτο για vegan διατροφή (βίντεο)

4press

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου προτείνει: Πίτσα με κολοκυθάκι, σαλάμι και φέτα – το tip της σεφ για να γίνει ακόμα πιο νόστιμη!

4press