Υγεία & Fitness

Η κατανάλωση μοσχοστάφυλων χαρίζει υγεία και μακροζωία


Τα μοσχοστάφυλα, ή τα σταφύλια της ποικιλίας μοσχάτου, είναι γλυκά με περισσότερους από έναν τρόπους και άκρως ευεργετικά για την υγεία μας.

Μια από τις πιο όμορφες καλοκαιρινές αναμνήσεις είναι το να τρώμε γλυκά, ζουμερά σταφύλια. Όταν είναι ώριμα, είναι πραγματικά σαν καραμέλα, με μια ζαχαρένια γεύση που τα κάνει να μην μπορούν να σταματήσουμε να τα τρώμε. Επιπλέον, είναι εξαιρετικά για την υγεία μας και πρόσφατη έρευνα λέει ότι ένας τύπος σταφυλιών συγκεκριμένα – τα σταφύλια μοσκαντίνι ή αλλιώς μοσχοστάφυλα, της ποικιλίας μοσχάτου- συνδέεται με αυξημένη μακροζωία.

Ποια είναι τα οφέλη από την κατανάλωση σταφυλιών της ποικιλίας μοσχάτου

Αν είσαι νέα στα σταφύλια muscadine-μοσχοστάφυλα, είναι ιθαγενή στο νοτιοανατολικό τμήμα των ΗΠΑ και αποτελούν μια ισχυρή υπερτροφή. Μια μερίδα (½ φλιτζάνι ή 16 σταφύλια) περιέχει 55 θερμίδες, 13 γραμμάρια υδατανθράκων και 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Επιπλέον, είναι γεμάτα με θρεπτικά συστατικά για εξαιρετική υγεία.

Μια μελέτη του 2021 που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Antioxidants έκανε μια βαθιά βουτιά στις θρεπτικές ιδιότητες των σταφυλιών μοσχάτου. Ο συν-συγγραφέας της μελέτης Islam El-Sharkawy, PhD, λέει στο Woman’s World ότι αυτά τα σταφύλια περιέχουν ενισχυμένα μόρια που ενισχύουν την υγεία στους σπόρους, τον πολτό και τη φλούδα. Ένα από αυτά, μια πολυφαινόλη που ονομάζεται ρεσβερατρόλη, είναι υπεύθυνη για την καταπράυνση της φλεγμονής στο σώμα. Η ρεσβερατρόλη μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε βάρος, να αποφύγουμε τη νόσο του Πάρκινσον και να διατηρήσουμε την καλή υγεία της καρδιάς μας, όλα πολύ σημαντικά για τη μακροζωία. Τα σταφύλια μοσχάτου είναι επίσης πλούσια σε γαλλικό οξύ και ελλαγικό οξύ και αντιοξειδωτικά που έχει αποδειχθεί ότι ενισχύουν την υγεία των οστών και καταπολεμούν την πρόωρη γήρανση του δέρματος, αντίστοιχα.

Αν και ο Dr. El-Sharkawy σημειώνει ότι οι σπόροι του μοσχάτου σταφυλιού περιέχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τη φλούδα, αναγνωρίζει ότι ο καρπός στο σύνολό του είναι μια υγιεινή προσθήκη σε κάθε ισορροπημένη διατροφή. «Ο γενικός στόχος είναι να ενισχυθεί η κατανάλωση τέτοιων αποτελεσματικά λειτουργικών τροφίμων -όπως τα σταφύλια ποικιλίας μοσχάτου- ως μακροπρόθεσμη, προληπτική στρατηγική για διάφορες χρόνιες ασθένειες», προσθέτει.

PIN IT

Πού μπορείς να αγοράσεις σταφύλια ποικιλίας μοσχάτου

Τα σταφύλια μοσκαντίνι – μοσχοστάφυλα είναι εύκολο να τα βρείς στα καταστήματα κατά την περίοδο συγκομιδής τους, η οποία συνήθως διαρκεί από τα τέλη Ιουλίου έως τις αρχές Οκτωβρίου. Τα σταφύλια Muscadine έχουν απαλή υφή που λιώνει στο στόμα και είναι πολύ πιο γλυκά από άλλες ποικιλίες σταφυλιών. Απόλαυσε τα μόνα τους ως σνακ, πρόσθεσε τα σε απλό γιαούρτι ή χρησιμοποίησε τα ακόμη και ως επικάλυψη πίτσας εγκεκριμένη από τον Jamie Oliver.

μοσχοστάφυλλα

Όταν αυτά τα σταφύλια δεν είναι στην εποχή τους, μπορείς να τα αγοράσετε σε μορφή συμπληρώματος. Μπορείς επίσης να τα απολαύσεις ως φυσικό χυμό χωρίς ζάχαρη και αυτά τα προϊόντα είναι διαθέσιμα όλο το χρόνο.

Related posts

Η χειρότερη με διαφορά τροφή για την καρδιά σου

4press

Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία: Συστάσεις για την προστασία των καρδιοπαθών από τον καύσωνα

4press

Η οδοντοστοματική περίθαλψη πρέπει να συμπεριληφθεί στα συστήματα πρωτοβάθμιας υγείας

4press