Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Εύκολη τυρόπιτα με 3 υλικά – Ότι πιο εύκολο σε συνταγή

Φτιάξτε την για κολατσιό στην δουλειά… 

Συστατικά

1 φύλλο σφολιάτας

200 γρ. τυρί κρέμα

100 γρ. φέτα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C στον αέρα. 
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας, τοποθετούμε πάνω το φύλλο σφολιάτας και την πατάμε με έναν πλάστη ώστε να γίνει λεία. 
  • Βάζουμε στο μισό φύλλο σφολιάτας το τυρί κρέμα και το απλώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Σπάμε τη φέτα με τα χέρια μας, τη ρίχνουμε στο τυρί κρέμα και κλείνουμε με το άλλο μισό φύλλο. 
  • Πατάμε με τα δάχτυλα μας τις άκρες τις σφολιάτας ώστε να σφραγίσουμε καλά τη γέμιση στο ψήσιμο, και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε αρκετά σημεία.
  • Μεταφέρουμε τη πίτα σε ένα ταψί, μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 25-30 λεπτά στην πάνω σχάρα. 
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και σερβίρουμε.

Related posts

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει μια γαλλική συνταγή του 18ου αι. – Τα “Πηγάδια του έρωτα” – Έκρηξη συναισθημάτων με την πρώτη μπουκιά

4press

Τι θα μαγειρέψουμε στο Σαρακοστιανό τραπέζι; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μας έχει την λύση – Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο

4press

Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί Frangipane με κεράσια χωρίς γλουτένη – Ότι πιο νόστιμο έχετε δοκιμάσει

4press