Δοκιμάστε την!
Υλικά
Για τη σούπα μινεστρόνε
2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
- 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
- 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
- 2 κλων. σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
- 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
- 1 φλ. κριθαράκι
- 1/2 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Aλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σούπα μινεστρόνε
- Ξεπλένουμε πρώτα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
- Τα βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου 35-40 λεπτά.
- Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
- Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το συνολικό.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλερι.
- Αφήνουμε τα λαχανικά για τη σούπα μινεστρόνε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μαυρομάτικα.
- Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό, να τα σκεπάζει και να εξέχει 2-3 δάχτυλα.
- Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.
- Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
- Για το επόμενο 10λεπτο ανακατεύουμε συχνά τη σούπα μινεστρόνε λαχανικών, γιατί το κριθαράκι κατακάθεται και πιάνει στην κατσαρόλα.
- Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο βραστό νερό για να βράσει το ζυμαρικό.
- Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Η σούπα μας βγαίνει πυκνή και τέλεια, με χυλωμένα όλα τα υλικά της.