Μαγειρική

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Σούπα μινεστρόνε λαχανικών με κριθαράκι και μαυρομάτικα – μοναδικός συνδυασμός ελληνικής και ιταλικής κουζίνας

Δοκιμάστε την! 

Υλικά 

Για τη σούπα μινεστρόνε

  • 2 φλ. φασόλια μαυρομάτικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο πράσο ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
  • 2 κλων. σέλερι κομμένα σε μικρά καρέ
  • 1 φλ. ψιλοκομμένες ντομάτες
  • 1 φλ. κριθαράκι
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σούπα μινεστρόνε

  • Ξεπλένουμε πρώτα τα μαυρομάτικα φασόλια και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό.
  • Τα βράζουμε μέχρι να μισομαλακώσουν, περίπου 35-40 λεπτά.
  • Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι.
  • Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα 3 κ.σ. ελαιόλαδο από το συνολικό.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τα καρότα, τα κολοκύθια και το σέλερι.
  • Αφήνουμε τα λαχανικά για τη σούπα μινεστρόνε για 2-3 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μαυρομάτικα.
  • Καλύπτουμε τα υλικά με ζεστό νερό, να τα σκεπάζει και να εξέχει 2-3 δάχτυλα.
  • Σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά, μέχρι να χυλώσουν καλά τα φασόλια.
  • Προσθέτουμε το κριθαράκι, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά.
  • Για το επόμενο 10λεπτο ανακατεύουμε συχνά τη σούπα μινεστρόνε λαχανικών, γιατί το κριθαράκι κατακάθεται και πιάνει στην κατσαρόλα.
  • Αν χρειάζεται, προσθέτουμε ελάχιστο βραστό νερό για να βράσει το ζυμαρικό.
  • Τέλος προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το μαϊντανό και αφήνουμε να πάρει μία βράση. Η σούπα μας βγαίνει πυκνή και τέλεια, με χυλωμένα όλα τα υλικά της.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Καραμελωμένο μπούτι γαλοπούλας με ψητές γλυκοπατάτες – Ένα τέλειο πιάτο

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Σουφλέ με κιμά και ψωμί – Οικονομική, εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή. Ζεστό είναι ακαταμάχητο!

4press

Τονοσαλάτα με ζυμαρικά ολικής αλέσεως από τον Άκη Πετρετζίκη: Η πιο νόστιμη και υγιεινή συνταγή (βίντεο)

4press