Μαγειρική

Ιούνιος: Ποια προϊόντα είναι τώρα στην εποχή τους

Καλό μήνα και καλό καλοκαίρι! Αν και οι καιρικές συνθήκες δεν θυμίζουν καλοκαίρι τα υπαίθρια θερινά φρούτα και λαχανικά είναι εδώ για να μας ανεβάσουν τη διάθεση και να γεμίσουν το καλάθι μας με φρέσκα καλούδια. Τα χρησιμοποιούμε στις μαγειρικές μας ή τα τρώμε ωμά τώρα που είναι γλυκά και ζουμερά.

Λαχανικά

Τον πρώτο μήνα του καλοκαιριού η αφθονία σε υπαίθρια κηπευτικά είναι μεγάλη: αγγούριαγλιστρίδακολοκύθιαμελιτζάνες (εκλεκτές ελληνικές ποικιλίες είναι οι λευκές σαντορινιές, οι Λαγκαδά, οι Αργίτικες και οι Τσακώνικες), ντομάτεςπιπεριέςφασολάκια. Και ακόμη, αρωματικά βότανα όπως βασιλικόςκάρδαμο και μάραθος, ενώ προς το τέλος του μήνα βρίσκουμε σε πάγκους λαϊκής και φρέσκια κάππαρη για να την κάνουμε τουρσί.

Επίσης, αυτή την εποχή υπάρχουν καρότα, παντζάρια, ραδίκια, ραπανάκια, σαλάτες, φρέσκα κρεμμυδάκια και φρέσκα σκόρδα. Βρίσκουμε και τον τελευταίο αρακά.

Related posts

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας μαγειρεύει: Κεφτεδάκια με βλίτα και φέτα – Ζουμερά & λαχταριστά

4press

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μοσχαράκι κοκκινιστό με μακαρόνια στο φούρνο & λιωμένο τυρί – Θα σας ξεμυαλίσει!

4press

Στέλιος Παρλιάρος: Πανακότα με σοκολατούχο γάλα – Μια δροσερή και εύκολη κρέμα σερβιρισμένη με σως λευκής σοκολάτας

4press