Πολύχρωμο και θρεπτικό πιάτο!
Υλικά
Για τη σαλάτα
- ¼ κουνουπίδι μοβ
- ¼ κουνουπίδι λευκό
- ¼ κουνουπίδι πορτοκαλί
- ¼ μπρόκολο
- 60 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
- 4 φέτες προσούτο ή μπέικον
Για το ντρέσινγκ
- 80 ml ελαιόλαδο
- 30 ml πετιμέζι
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- Χυμό από 1 πορτοκάλι
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σπόρους
- ½ κουτ. γλυκού σιναπόσπορους
- Αλάτι θαλασσινό
- Λευκό πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα κουνουπίδια και το μπρόκολο, κομμένα σε φουντίτσες, και τα βράζω για 5 λεπτά.
- Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βγάζω τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα μεταφέρω σε ένα ταψάκι.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ραντίζω με τη μισή ποσότητα τα λαχανικά. Ανακατεύω απαλά και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά στα μισά του χρόνου ψησίματος.
- Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο και σε ένα ταψάκι απλώνω τις φέτες προσούτο ή μπέικον. Γυρίζω τη θερμοκρασία στο γκριλ και ψήνω για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.
Για τη σαλάτα
- Βάζω τα ψητά λαχανικά σε μια σαλατιέρα, σκορπίζω τα αμύγδαλα και ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Στολίζω με το ψημένο προσούτο και σερβίρω αμέσως.
