Μαγειρική

Ντίνα Νικολάου: Σαλάτα με χρωματιστό κουνουπίδι, μπρόκολο και ταχίνι – Λαχταριστή vegan συνταγή

Πολύχρωμο και θρεπτικό πιάτο!

Υλικά

Για τη σαλάτα

  • ¼ κουνουπίδι μοβ
  • ¼ κουνουπίδι λευκό
  • ¼ κουνουπίδι πορτοκαλί
  • ¼ μπρόκολο
  • 60 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και καβουρδισμένα
  • 4 φέτες προσούτο ή μπέικον

Για το ντρέσινγκ

  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml πετιμέζι
  • 2 κουτ. σούπας ταχίνι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρο, σπόρους
  • ½ κουτ. γλυκού σιναπόσπορους
  • Αλάτι θαλασσινό
  • Λευκό πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνω τα κουνουπίδια και το μπρόκολο, κομμένα σε φουντίτσες, και τα βράζω για 5 λεπτά.
  • Προθερμαίνω το φούρνο στους 160°C αερόθερμο. Βγάζω τα λαχανικά από την κατσαρόλα και τα μεταφέρω σε ένα ταψάκι.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και ραντίζω με τη μισή ποσότητα τα λαχανικά. Ανακατεύω απαλά και ψήνω στο φούρνο για 20-25 λεπτά ανακατεύοντας μια φορά στα μισά του χρόνου ψησίματος.
  • Βγάζω τα λαχανικά από το φούρνο και σε ένα ταψάκι απλώνω τις φέτες προσούτο ή μπέικον. Γυρίζω τη θερμοκρασία στο γκριλ και ψήνω για 6-8 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανά.

Για τη σαλάτα

  • Βάζω τα ψητά λαχανικά σε μια σαλατιέρα, σκορπίζω τα αμύγδαλα και ραντίζω με το υπόλοιπο ντρέσινγκ. Στολίζω με το ψημένο προσούτο και σερβίρω αμέσως.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Δείτε πώς να φτιάξετε με τον καλύτερο τρόπο το αγαπημένο σας μαμαδίστικο μοσχάρι κοκκινιστό με χυλοπίτες – Το απόλυτο φαγητό για το κυριακάτικο τραπέζι!

4press

Πεπόνι με προσούτο: Το απόλυτο σνακ για βραδάκι με κρασί ή και πρωινό

4press

Μαρμελάδα ροδάκινο με τζίντζερ, χωρίς ζάχαρη

4press