Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: γευστικό σοκολατένιο κέικ με μήλο – ταιριάζει τέλεια με τον καφέ σας!

Δοκιμάστε το!

Υλικά

  • 4 αυγά, μεσαία (200 γρ.)
  • 270 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, + εξτρα για τη φόρμα
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
  • 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 40 γρ. κακάο
  • ½ κ.σ. κανέλα
  • 1 κόκκινο μήλο
  • 1 πράσινο μήλο
  • 170 γρ. κουβερτούρα

Για το σερβίρισμα

  • κουβερτούρα, λιωμένη
  • καρύδια, τριμμένα
  • φύλλα δυόσμου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανιλίνη, το αλάτι και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Χρησιμοποιώντας μια σίτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και την κανέλα, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα.
  • Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.

  • Ψιλοκοβουμε την κουβερτουρα, τη ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 28 εκ.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε λίγο στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
  • Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και φύλλα δυόσμου.

Related posts

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μαγειρεύει για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι: Χοιρινά μενταγιόν με σάλτσα μήλου και δαμάσκηνου με κρέμα γάλακτος

4press

Μια πασχαλινή αυγοσαλάτα από την Ντίνα Νικολάου – Με αρακά και πικάντικη βινεγκρέτ, θα σας ξετρελάνει

4press

Μπουλέρι ή αλλιώς αυγά με πατάτες γιαχνί

4press