Δοκιμάστε το!
Υλικά
- 4 αυγά, μεσαία (200 γρ.)
- 270 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη, + εξτρα για τη φόρμα
- 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
- 1 βανιλίνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 250 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- ξύσμα πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
- 270 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 40 γρ. κακάο
- ½ κ.σ. κανέλα
- 1 κόκκινο μήλο
- 1 πράσινο μήλο
- 170 γρ. κουβερτούρα
Για το σερβίρισμα
- κουβερτούρα, λιωμένη
- καρύδια, τριμμένα
- φύλλα δυόσμου
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανιλίνη, το αλάτι και το γιαούρτι, και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Χρησιμοποιώντας μια σίτα, ρίχνουμε το αλεύρι, το κακάο και την κανέλα, και ανακατεύουμε ελαφρώς με μια κουτάλα.
- Ξεφλουδίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
- Ψιλοκοβουμε την κουβερτουρα, τη ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με ζάχαρη μια στρογγυλή φόρμα για κέικ με τρύπα στη μέση διαμέτρου 28 εκ.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στη φόρμα και τη χτυπάμε λίγο στον πάγκο εργασίας για να απλωθεί καλά το μείγμα.
- Μεταφέρουμε τη φόρμα στον φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα.
- Αφαιρούμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα, καρύδια και φύλλα δυόσμου.