Μαγειρική

Ντίνα Νικολάου: Πεντανόστιμα τορτελίνια με προσούτο και μανιτάρια ξυδάτα – ΤΟΠ συνδυασμός !

Αξίζει να δοκιμάσετε τη συνταγή!

Υλικά

  • 500 γρ. τορτελίνια με προσούτο χωρίς γλουτένη, Ήλιος
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Φύλλα από 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τα μανιτάρια

  • 300 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 150 ml μηλόξιδο
  • 100 ml νερό
  • 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 1 κουτ. γλυκού κόκκους ροζ πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι θαλασσινό

Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια

  • Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά εκτός από τα μανιτάρια και τα αφήνω να πάρουν βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω τα μανιτάρια και τα βράζω μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρω από τη φωτιά, τα αφήνω να μισοκρυώσουν και τα κόβω σε κομμάτια.

Για τα τορτελίνια

  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνω τα τορτελίνια και τα βράζω σύμφωνα με τις οδηγίες τις συσκευασίας. Τα σουρώνω και τα διατηρώ ζεστά.
  • Βάζω ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και ζεσταίνω το ελαιόλαδο. Ρίχνω τα φύλλα του δεντρολίβανου και μετά από ένα λεπτό ρίχνω τα τορτελίνια και τα μανιτάρια. Ανακινώ το τηγάνι για να ανακατευτούν και αποσύρω από τη φωτιά. Πασπαλίζω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρω αμέσως.

Related posts

Ο Στέλιος Παρλιάρος παρουσιάζει μια γαλλική συνταγή του 18ου αι. – Τα “Πηγάδια του έρωτα” – Έκρηξη συναισθημάτων με την πρώτη μπουκιά

4press

Αυτό είναι επιδόρπιο! Ο Άκης Πετρετζίκης μας ετοιμάζει πάβλοβα με ροδάκινα (βίντεο)

4press

Η «μάχη» της τηγανητής πατάτας

4press