Μαγειρική

Ντίνα Νικολάου: Μουσταρδάτα και πεντανόστιμα μπουτάκια κοτόπουλου – Η σάλτσα με τα κρεμμύδια μπορούν να σερβιριστούν και με χιονάτο ρύζι

Λαχταριστά!

Υλικά

Για το κοτόπουλο

  • 4 μπούτια κοτόπουλο
  • 100 γρ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 80 γρ. μουστάρδα απαλή, Κύκνος
  • 60 γρ. μουστάρδα hot, Κύκνος
  • Φύλλα από 2 κλαδάκια δεντρολίβανο, ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα σε νιφάδες

Για τη σάλτσα

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 5 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε φέτες
  • 80 ml πετιμέζι
  • Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • 40 γρ. μουστάρδα απαλή, Κύκνος
  • 2 κλαδάκια δεντρολίβανο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Για το κοτόπουλο

  • Σε ένα μπολάκι ρίχνω τον ψιλοκομμένο δεντρολίβανο, τις μουστάρδες, το βούτυρο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Φορώντας γάντια, ανακατεύω τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή πάστα. Τραβάω απαλά το δέρμα από τα μπουτάκια για να δημιουργήσω μια «τσέπη» και γεμίζω με αρκετό από το μείγμα της μουστάρδας. Επαναλαμβάνω τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα υλικά και βάζω τα μπουτάκια σε μονή στρώση, σε μια γάστρα.

Για τη σάλτσα και το ψήσιμο

  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, βάζω το ελαιόλαδο να ζεσταθεί. Ρίχνω τα κρεμμύδια, αλατοπιπερώνω και σοτάρω για 6-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτω το πετιμέζι, τους χυμούς (πορτοκάλι, λεμόνι) και τη μουστάρδα και ανακατεύω καλά.
  • Μεταφέρω τη σάλτσα στη γάστρα, τοποθετώ τα κλαδάκια δεντρολίβανο, σκεπάζω με το καπάκι και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C αερόθερμο, για 50-60 λεπτά.
  • Σερβίρω με τηγανητά καρότα στικς.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί το πιο εύκολο και γρήγορο σνακ – Coronation σάντουιτς

4press

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μας ετοιμάζει γλυκόξινο κοτόπουλο με ανανά – Γεύση που σε ταξιδεύει!

4press

Γιάννης Λουκάκος: Ριγκατόνι με vegan σάλτσα Bolognese – τα «μακαρόνια με κιμά» των χορτοφάγων (βίντεο)

4press