Ειδήσεις

Πώς έγινε το ατύχημα στον Ισθμό – Τι ανέφερε ο οδηγός του βυτιοφόρου που εξερράγη

Έχει δώσει κατάθεση στην Πυροσβεστικη και αναμένεται να καταθέσει και στην Τροχαία. Έχει οριστεί και πραγματογνώμονας.

Τις συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το ατύχημα στον Ισθμό με αποτέλεσμα να προκληθεί έκρηξη στη νέα εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου, περιέγραψε στις Αρχές ο 60χρονος οδηγός του βυτιοφόρου.

Ο ιδιώτης οδηγός υποστήριξε λοιπόν, ότι από τη δεξιά πλευρά πάτησε κάποιο αντικείμενο, έσκασε το λάστιχο και το όχημα εξετράπη της πορείας του προς τα αριστερά.

Να σημειωθεί πως έχει δώσει κατάθεση στην Πυροσβεστικη και αναμένεται να καταθέσει και στην Τροχαία που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Στο μεταξύ, έχει οριστεί πραγματογνώμονας που με βάση τα στοιχεία, θα διαπιστώσει εάν όντως έσκασε το λάστιχο όπως υποστηρίζει ο οδηγός καθώς στο σημείο δεν υπάρχουν κάμερες που να έχουν καταγράψει το τι ακριβώς συνέβη.

Θα πάρει ημέρες η αποκατάσταση της γέφυρας

Στο μεταξύ, αυτοψία στη γέφυρα στην περιοχή του Ισθμού της Κορίνθου, όπου συνέβη το βράδυ της Παρασκευής (7/6) το ατύχημα με την ανατροπή και ανάφλεξη βυτιοφόρου οχήματος, πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών βρέθηκε στο πεδίο, υπό τον συντονισμό του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, αλλά και υπηρεσιακών παραγόντων. Ταυτόχρονα, στο πεδίο – από την πρώτη στιγμή – βρέθηκε και ο ιδιωτικός τομέας, ο οποίος διαρκώς ενισχύει τα μηχανήματα, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί μέσα στο Σαββατοκύριακο η καθαίρεση της γέφυρας και μέσα στην εβδομάδα, να αποκατασταθεί η οδική κυκλοφορία από την Αθήνα μέχρι την Κόρινθο» δήλωσε αρχικά.

Και πρόσθεσε: «Ταυτόχρονα, εργαζόμαστε από κοινού με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη από χθες το βράδυ, ώστε να περιορίσουμε όσο είναι εφικτό τις δυσμενείς συνέπειες στις μετακινήσεις των πολιτών. Προφανώς υπάρχει και θα υπάρξει ταλαιπωρία. Επιδιώκουμε το καλύτερο δυνατό. Με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη έχουμε αναλάβει πρωτοβουλίες και υλοποιούμε συγκεκριμένες κινήσεις. Δρομολογείται η μη δυνατότητα μετακινήσεων των φορτηγών για συγκεκριμένες ώρες σήμερα και αύριο στο οδικό δίκτυο, εδώ που βρισκόμαστε, ενώ, επίσης, δεν καταβάλλονται και διόδια τόσο στον Ισθμό όσο και στην Ελευσίνα», συμπληρώνοντας: «Είμαστε εδώ. Είμαστε στο πεδίο για να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε, μαζί με τον ιδιωτικό τομέα».

«Μετά την κατεδάφιση πρέπει να υπάρξει αποκατάσταση του οδοστρώματος και είναι σαφές ότι η αποκατάσταση θα πάρει περισσότερες ημέρες. Μέσα στην εβδομάδα θα είμαστε έτοιμοι και στη συνέχεια πρέπει να σχεδιάσουμε πώς θα αποκατασταθεί η γέφυρα το επόμενο χρονικό διάστημα. Θα πάρει μήνες αυτή η διαδικασία και θα αναζητήσουμε τη λύση η οποία θα διευκολύνει την κοινωνία στην καθημερινότητά της» κατέληξε αναφερόμενος στη γέφυρα και το πότε θα αποκατασταθεί.

Εστάλη μήνυμα από το 112

Νωρίτερα, μήνυμα εστάλη από το 112 για καθυστερήσεις από Ελευσίνα προς Κόρινθο, μετά την έκρηξη βυτιοφόρου στον Ισθμό και τις εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας.

Το μήνυμα γράφει ότι υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης από Ελευσίνα προς Κόριθνο στην Ολυμπία Οδό. «Καθυστερήστε την αναχώρησή σας, ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Εικόνες απόλυτης καταστροφής μετά την έκρηξη

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατεδάφισης της γέφυρας στον Ισθμό της Κορίνθου κάτω από την οποία το βράδυ της Παρασκευής (7/6) ανετράπη και τυλίχθηκε στις φλόγες βυτιοφόρο που μετέφερε καύσιμα.

Σημειώνεται πως οι εργασίες κατεδάφισης και απομάκρυνσης των μπαζών από το σημείο θα γίνονται μέχρι την Τετάρτη ενώ από την Πέμπτη αποδίδεται στην κυκλοφορία το ρεύμα της εθνικής οδού προς Κόρινθο στο ύψος του Ισθμού.

Related posts

Αυτοί είναι οι Έλληνες στρατιωτικοί που σκοτώθηκαν στη Λιβύη

4press

Μεγάλη μείωση στις αγορές καταναλωτών σε είδη πρώτης ανάγκης και διατροφής

4press

Θωρακίζεται με αστυνομικούς ο Εβρος -Ο συναγερμός δεν έληξε, προειδοποιεί ο Παναγιωτόπουλος

4press