Πεντανόστιμο!
Υλικά
- 225 γρ. φαρίνα
- 175 γρ. ζάχαρη
- 175 γρ. βούτυρο
- 175 γρ. κουβερτούρα
- 2 τεμάχιο/ια μπανάνες
- 2 τεμάχιο/ια αυγά
- 2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
- πρεζα αλάτι
- Για τη κρούστα
- 75 γρ. ζάχαρη
- 75 γρ. φουντούκια
- 100 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Η κρούστα
- Βάζουμε σε ένα μπολ την κομματιασμένη κουβερτούρα τα φουντούκια και την ζάχαρη.
Το μίγμα
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε λαδόκολλα.
- Λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά.
- Αφού λιώσουν, το αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
- Τέλος προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και τα διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα ή με σύρμα.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
- Αδειάζουμε το μισό μίγμα στη φόρμα.
- Πασπαλίζουμε τη μισή κρούστα.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό του μίγματος.
- Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κρούστα.
Ψήσιμο-χρόνος
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170οC στις αντιστάσεις.
- Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
- Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με κρέμα γάλακτος.