Μαγειρική

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Κέικ χωρίς μίξερ με φαρίνα & πεντανόστιμη κρούστα – Χρειάζεται μόνο 5′ προετοιμασία !

Πεντανόστιμο!

Υλικά

  • 225 γρ. φαρίνα
  • 175 γρ. ζάχαρη 
  • 175 γρ. βούτυρο 
  • 175 γρ. κουβερτούρα
  • 2 τεμάχιο/ια μπανάνες 
  • 2 τεμάχιο/ια αυγά
  • 2 κ.γ. μπεικιν παουντερ
  • πρεζα αλάτι
  • Για τη κρούστα
  • 75 γρ. ζάχαρη 
  • 75 γρ. φουντούκια 
  • 100 γρ. κουβερτούρα 

Εκτέλεση

Η κρούστα

  • Βάζουμε σε ένα μπολ την κομματιασμένη κουβερτούρα τα φουντούκια και την ζάχαρη.

Το μίγμα

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε λαδόκολλα.
  • Λιώνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο και την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί, σε μέτρια φωτιά.
  • Αφού λιώσουν, το αποσύρουμε.
  • Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε.
  • Τέλος προσθέτουμε τα κοσκινισμένα υλικά και τα διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα ή με σύρμα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε πολύ καλά μία φόρμα δαχτυλίδι 24 εκ.
  • Τινάζουμε το περιττό αλεύρι.
  • Αδειάζουμε το μισό μίγμα στη φόρμα.
  • Πασπαλίζουμε τη μισή κρούστα.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μισό του μίγματος.
  • Τέλος πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη κρούστα.

Ψήσιμο-χρόνος

  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170οC στις αντιστάσεις.
  • Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά.
  • Σερβίρουμε το γλυκό χλιαρό με κρέμα γάλακτος.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Πασχαλινά κουλουράκια χωρίς προσθήκη ζάχαρης – Θα μοσχομυρίσει το σπίτι (βίντεο)

4press

Ντίνα Νικολάου: Μανιτάρια στιφάδο κοκκινιστά με πετιμέζι – Μια πεντανόστιμη, vegan επιλογή!

4press

Ιταλία: Διαμάχη για την αυθεντική συνταγή της καρμπονάρα – Η εκδοχή που «ταράζει τα νερά»

4press