Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Πεντανόστιμα, μεσογειακά ζυμαρικά με κολοκυθάκια, ντοματίνια και ελιές – Απολαύστε ένα ελαφρύ & γρήγορο γεύμα ! (βίντεο)

Υλικά

  • 400 γρ. ζυμαρικά πλεξούδες
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 300 γρ. κολοκυθάκια
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 500 γρ. ντοματίνια
  • 60 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. νερό
  • κύβο κότας, προαιρετικά
  • 2 κ.σ. γεμάτες βούτυρο
  • 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο
  • 30-50 γρ. ελιές, σε ροδέλες

Για το σερβίρισμα

  • φέτα, τριμμένη
  • φύλλα βασιλικού
  • πιπέρι , φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

  • Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε για 7-8 λεπτά.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σουρώνουμε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ.
  • Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει και ρίχνουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Ψιλοκόβουμε σε ένα ξύλο κοπής όλο το λευκό μέρος και το μισό πράσινο μέρος από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη το υπόλοιπο μέρος τους γιατί θα το χρειαστούμε στη συνέχεια. 
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια αρχικά κατά μήκος σε 4 κομμάτια και στη συνέχεια σε λεπτές φέτες, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Πασπαλίζουμε με 3 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
  • Χοντροκόβουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Κόβουμε τα ντοματίνια στη μέση, τα ρίχνουμε στο τηγάνι και ανακατεύουμε ανακινώντας το.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το νερό και τον κύβο, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και βράζουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίχνουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι, ανακατεύουμε με την κουτάλα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα.
  • Ψιλοκόβουμε τον βασιλικό και το πράσινο μέρος από το φρέσκο κρεμμυδάκι που κρατήσαμε, και τα ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τις ελιές και ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε με τριμμένη φέτα, βασιλικό και πιπέρι.

Related posts

Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μπασμπούσα – Aιγυπτιακό γλυκό με σιμιγδάλι, θυμίζει κατά πολύ τα δικά μας σάμαλι & ραβανί

4press

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μπακλαβάς με καρύδια και αμύγδαλα – από τους πιο νόστιμους που έχετε δοκιμάσει

4press

Καρύδια: Ο θρεπτικός φθινοπωρινός καρπός και η χρήση του στην κουζίνα

4press