Ειδήσεις

Φορολογικές δηλώσεις 2019: «Καμπάνα» έως 500 ευρώ για όσους τις υποβάλλουν εκπρόθεσμα

Με πρόστιμα από 100 έως 500 ευρώ αλλά και τόκο εκπρόθεσμης καταβολής 0,73% που θα τρέχει κάθε μήνα θα βρεθούν και φέτος αντιμέτωποι όσοι φορολογούμενοι υποβάλουν εκπρόθεσμα, μετά τις 30 Ιουνίου, τη φορολογική τους δήλωση για το 2019.

Στις περιπτώσεις κατά τις οποίες από τις εκπρόθεσμες δηλώσεις θα προκύψουν μηδενικά ή πιστωτικά εκκαθαριστικά, οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν μόνο 100 ευρώ πρόστιμο, το οποίο σε περίπτωση πιστωτικού εκκαθαριστικού θα συμψηφιστεί με την επιστροφή φόρου μειώνοντάς την, μηδενίζοντάς την ή μετατρέποντάς την σε χρεωστικό υπόλοιπο.

Εξάλλου, σε περιπτώσεις κατά τις οποίες από την υποβολή εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων δεν αλλάζει ούτε το ύψος του φορολογητέου εισοδήματος ούτε το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης του φόρου, αλλά μόνο ορισμένα πληροφοριακά στοιχεία για τον φορολογούμενο και τα μέλη της οικογενείας του, δεν επιβάλλεται πρόστιμο.

Related posts

ΠΑΤΡΑ: Νεκρή η γυναίκα που έπεσε στο κενό από όροφο πολυκατοικίας

4press

Θρίλερ με την εξαφάνιση 27χρονης στην Κω -Κρατείται αλλοδαπός, κατάθεση δίνει και ο σύντροφός της

4press

Νεκροί εντοπίστηκαν οι τέσσερις αγνοούμενοι από τη μεγάλη φωτιά στην Κύπρο, συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες

4press