Ανοιχτές Σελίδες Επικαιρότητα

Προϊόντα ανατιμήθηκαν πριν ενταχθούν στην «εθελοντική μείωση τιμών»!

Μια σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας, που πνίγει τα νοικοκυριά, μοιάζει για τους καταναλωτές η συμφωνία κυρίων για την μείωση των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ.

Όσοι επέλεξαν τα ψώνια τους από τα προσφερόμενα προϊόντα, είδαν ότι στην τσέπη εξοικονόμησαν ελάχιστα. Οι καταναλωτές επιδίδονται σε σαφάρι για να βρουν την καλύτερη τιμή, όμως οι παγίδες στα ράφια δεν είναι λίγες.

Έρευνα του MEGA αποκαλύπτει σειρά από προϊόντα που, για να ‘ενταχθούν’ με μειωμένη τιμή στη πρωτοβουλία, είχε προηγηθεί η αύξηση της τιμής τους σε μια περίοδο μάλιστα που υποτίθεται ότι επικρατούσε πάγωμα τιμών, δηλαδή το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος!

Πολλά προϊόντα ανατιμήθηκαν αθόρυβα και αναίτια με αποτέλεσμα σήμερα οι προσφερόμενες μειωμένες τιμές να είναι υψηλότερες από εκείνες του Ιουλίου.

Στην πλατφόρμα «PosoKanei», εντοπίζουμε μεταξύ άλλων:

  • Φυσικός Χυμός 4x330ml
  • 10/7: 3,68€
  • 21/8: 4,68€
  • «ΜΕΙΩΣΗ»: 4,35€
  • Καφές φίλτρου 250γρ
  • 22/7: 7,35€
  • 23/7: 8,65€
  • «ΜΕΙΩΣΗ»: 8,22€
  • Ρύζι 500γρ
  • 5/8: 2,66€
  • 6/8: 3,32€
  • «ΜΕΙΩΣΗ»: 2,99€
  • Βρεφικές πάνες 38τμχ
  • 12/8: 8,84€
  • 16/8: 10,08€
  • «ΜΕΙΩΣΗ»: 8,40€

Τα στελέχη της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών εντόπισαν επίσης αρκετά προϊόντα που, με την ένταξή τους στη προσφορά, στην πραγματικότητα, ανατιμήθηκαν.

Ενδεικτικά αναφέρουν:

  • ΠΡΟΪΟΝ                       ΤΙΜΗ 10/7     ΜΕΤΑ ΤΗ «ΜΕΙΩΣΗ»
  • Πένες ριγκατε 500gr          0.95€              0.99€
  • Τριβελακι                          0.95€              0.99€
  • Υγρό πιάτων                      3.89€              4.05€
  • Μαλακτικό ρούχων
  • 82 πλύσεις                         4.70€              4.85€

Οι καταναλωτές εντοπίζουν, ακόμα, στα μελανά σημεία, το γεγονός ότι σε πολλά προϊόντα δεν αναφέρεται η ημερομηνία της ένταξής τους στην εκπτωτική προσφορά, ενώ δεν αναγράφεται η τιμή αναφοράς στο ράφι, ώστε να αναγνωρίζουν αμέσως την έκπτωση με την οποία κάνουν τις αγορές τους.

Νέα εκτόξευση τιμών – Στο 3,7% ο πληθωρισμός τον Αύγουστο

Την ίδια ώρα, νέα άνοδο κατέγραψε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Αύγουστο, καθώς διαμορφώθηκε στο 3,7%, από 2,7% τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat.

Παράλληλα, «καίνε» οι τιμές και στο πετρέλαιο θέρμανσης. Για ετήσια κατανάλωση 1.000 λίτρων, με τιμή 1,75 ευρώ το λίτρο, το κόστος φτάνει φέτος τα 1.750 ευρώ τον χρόνο, δηλαδή 660 ευρώ περισσότερα ή αύξηση 60,6% σε σχέση με πέρυσι, όταν η τιμή ήταν 1,09 ευρώ το λίτρο και το συνολικό κόστος 1.090 ευρώ.

Την ίδια ώρα, το φυσικό αέριο έσπασε το φράγμα των 70 ευρώ ανά MWh, καθώς από τα 42,5 ευρώ την 1η Ιουλίου έφτασε στα 71 ευρώ την 1η Σεπτεμβρίου, καταγράφοντας αύξηση περίπου 70%.

Πηγή Mega

Related posts

Πλεύρης: Αμετάβλητη σε αυτή τη φάση η υποχρεωτικότητα

4press

Ασπρόπυργος: Η άγρια καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του 28χρονου αστυνομικού –

4press

ΗΠΑ: Οξυγόνο για 40 ώρες διαθέτει το τουριστικό υποβρύχιο που αγνοείται κοντά στον Τιτανικό

4press