Συνεντεύξεις

Αποκλειστική συνέντευξη του πρωθυπουργού στο αμερικανικό δίκτυο- “Οι έλληνες ψήφισαν με τη λογική παρά με το συναίσθημα”

Αποκλειστική συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο CNN και τον δημοσιογράφο Fareed Zakaria έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 5 το απόγευμα ώρα Ελλάδος και στο τρέιλερ που έχει ήδη ανέβει στην κεντρική ιστοσελίδα του CNN σημειώνεται ότι ο «πρωθυπουργός της Ελλάδος εξηγεί στον Fareed Zakaria γιατί οι Έλληνες γύρισαν την πλάτη τους στο λαϊκισμό».

Prime Minister GR@PrimeministerGR

Μετά από 10 χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό και την οργή που δεν οδηγεί πουθενά. Και μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Συνέντευξη στο CNN και στον Fareed Zakaria.

Ενσωματωμένο βίντεο

5164:04 μ.μ. – 21 Ιουλ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter154 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Τι αναφέρει το τρέιλερ :

Στο τρέιλερ από τη συνέντευξη που έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Fareed Zakaria εξηγεί, σύμφωνα με το CNN, τους λόγους για τους οποίους «οι Ελληνες γύρισαν την πλάτη τους στον λαϊκισμό».

Στο σύντομο τρέιλερ από τη συνέντευξη, ο Fareed Zakaria εμφανίζεται, αρχικά, να ρωτά τον πρωθυπουργό για την κατάρρευση της Χρυσής Αυγής.
 
Μητσοτάκης: Οι εξαγγελίες-έκπληξη, οι δεσμεύσεις για πλεονάσματα και εκλογικό νόμο -Ο στίχος του Κίπλινγκ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας, εξηγεί ότι «μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά. Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση».

Κυριάκος Μητσοτάκης στο CNN: Ετσι κερδίσαμε και την ακροδεξιά

Ο πρωθυπουργός αναφέρει στον σχολιαστή του CNN ότι η νίκη της ΝΔ και επί της ακροδεξιάς ήρθε με συγκεκριμένο σχέδιο. Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι κατά την προεκλογική περίοδο η ΝΔ προέταξε «μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός τόνισε ότι ως ΝΔ «εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα».

Καταλήγοντας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει στον δημοσιογράφο του CNN ότι «κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση».

Fareed Zakaria@FareedZakaria

“After experimenting with populism, I think that the pendulum is clearly swinging in the opposite direction” in Greece, says recently elected Prime Minister @kmitsotakis.

See the full conversation on GPS, at 10 a.m. and 1 p.m. ET Sunday on @CNN

Ενσωματωμένο βίντεο

13110:14 μ.μ. – 20 Ιουλ 2019Πληροφορίες και απόρρητο για τις Διαφημίσεις του Twitter61 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Ακολουθεί ο διάλογος του πρωθυπουργού με το δημοσιογράφο του CNN.

Fareed Zakaria: Κερδίσατε τον ΣΥΡΙΖΑ και αυτό υπό μια έννοια είναι κατανοητό καθώς οι πολίτες κουράστηκαν από το κόμμα που είχε την εξουσία. Αλλά αυτό που προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση στις πρόσφατες εκλογές ήταν η κατάρρευση των ακροδεξιών λαϊκιστών της Χρυσής Αυγής. Γιατί πιστεύετε ότι συνέβη αυτό;

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πιστεύω ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης, οι πολίτες είχαν πια κουραστεί από τις πολιτικές που υποδαύλιζαν το θυμό, την οργή και τον εθνικισμό που δεν οδηγεί πουθενά.

Και υπό μια έννοια, θα έλεγα ότι μετά το πείραμα του λαϊκισμού, το πολιτικό εκκρεμές πήγε προς την αντίθετη κατεύθυνση. Με αυτόν τον τρόπο καταφέραμε να νικήσουμε και την ακροδεξιά, προτάσσοντας μια ατζέντα που ήταν πατριωτική, αλλά σε καμία περίπτωση εθνικιστική. Εστιάσαμε στα προβλήματα που απασχολούν πραγματικά τους πολίτες. Ζητήματα που σχετίζονται με τη φορολογία, την υπερφορολόγηση, την έλλειψη επενδύσεων, το πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, και τελικά ζητήματα που σχετίζονται με την βελτίωση της αποτελεσματικότητας του δημόσιου τομέα.

Έτσι, κατά μία έννοια, θα έλεγα ότι οι πολίτες ψήφισαν περισσότερο με τη λογική παρά με το συναίσθημα. Θα έλεγα όμως και ότι η επιλογή τους τελικά ήταν μια αναμενόμενη αντίδραση, ύστερα από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης από μια πολύ ανίκανη κυβέρνηση.

Related posts

Ελένη Μακρυγιάννη: “Ο χορός είναι έκφραση του εαυτού, της ενέργειας και των συναισθημάτων”

4press

Το πρώτο μήνυμα του Τζορτζ Πάπας ως παίκτης του Ολυμπιακού (Pic)

4press

Το Δώρο Του Κυρίου

4press