Μαγειρική

Θέλεις κάτι νόστιμο και ελαφρύ; Δοκίμασε την τέλεια σαλάτα με ρόκα, χαλούμι και ψητά βατόμουρα από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο

Είναι πεντανόστιμη και υγιεινή

ΥΛΙΚΑ

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4-6 φέτες τυρί χαλούμι, κομμένες σε τρίγωνα
  • 4 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 ματσάκι ρόκα baby
  • αλάτι, κατά προτίμηση
  • πιπέρι, κατά προτίμηση
  • 2 φλ. κόκκινα και και κίτρινα μούρα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τοποθετούμε ένα σχαροτήγανο στη φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά. Ρίχνουμε 1 κ. σ. ελαιόλαδο και αμέσως βάζουμε τα κομμάτια από το χαλούμι να ψηθούν, μέχρι να σχηματίσουν μία κρούστα. Γυρίζουμε και ψήνουμε κατά τον ίδιο τρόπο και από την άλλη μεριά. Σβήνουμε με 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου με ρόδι για να αρωματίσουμε το τυρί, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, χωρίς να προσθέσουμε έξτρα λιπαρή ουσία, ρίχνουμε το κουκουνάρι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το καβουρδισμένο κουκουνάρι στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα ρόκας, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το καβουρδισμένο κουκουνάρι, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια. Σερβίρουμε τη ρόκα σε πιατέλα, τοποθετούμε διάσπαρτα το ψητό χαλούμι, περιχύνουμε με την υπόλοιπη κρέμα βαλσάμικου με ρόδι και  γαρνίρουμε με κόκκινα και κίτρινα μούρα.

Related posts

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Μακαρονάδα με τόνο, ρόκα και κρέμα γάλακτος για τις βροχερές μέρες

4press

Ελληνικό εστιατόριο κατέκτησε την πρώτη θέση σε βραβεία για το καλύτερο takeaway φαγητό στην Αγγλία: Ο γύρος έχει κλέψει τις καρδιές των Βρετανών (vid)

4press

‘Ενα απολαυστικό πιάτο από την Ντίνα Νικολάου: Κατσικάκι με σκορδοβουτυράτη κρούστα αρωματικών

4press