Ειδήσεις

“Η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών”

Παπαθανάσης : H κυβέρνηση δεν εξετάζει επέκταση υποχρεωτικάς

Τονίζοντας ότι αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση δεν εξετάζει το μέτρο της επέκτασης της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων πέραν των υγειονομικών ο αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σχολίασε τα νέα μέτρα.

Αρχικά υπενθύμισε ότι στα 3 προηγούμενα κύματα της πανδημίας η Κυβέρνηση στήριξε με 42 δισ. ευρώ εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Επίσης, είπε ο κ. Παπαθανάσης στη συνέχεια, αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 4ο κύμα της πανδημίας το οποίο θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί αν όλοι είχαν εμβολιαστεί και για αυτό “αναγκαστήκαμε να πάρουμε μέτρα διατηρώντας όμως μια σχετική κανονικότητα και θα πρέπει να τα σεβαστούν όλοι γιατί δεν μπορεί να γίνει νέο lockdown”.

Πρόσθεσε δε ότι η ανακοίνωση των μέτρων έφερε ήδη αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό. Ερωτηθείς για εξαιρέσεις που υπάρχουν είπε ότι στα ΜΜΜ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει έλεγχος rapid test, αλλά έχει καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και έχουν αυξηθεί τα δρομολόγια.

Για τα super market τόνισε ότι δεν μπορούν να εφαρμοστούν τα ίδια μέτρα και να αποκλειστούν οι ανεμβολίαστοι από την αγορά τροφίμων, ενώ για την Εκκλησία είπε ότι έχουν δοθεί όλες οι απαντήσεις και η Ιερά Σύνοδος εξέδωσε εγκύκλιο καλώντας τους πιστούς να εμβολιαστούν και να τηρούν τα μέτρα.

Τέλος και σε ότι αφορά τον νέο Αναπτυξιακό Νόμο, είπε ότι έρχεται να στηρίξει την επιχειρηματικότητα ιδίως στην Περιφέρεια.

Related posts

Πρόστιμο σε άνδρα για άναμμα φωτιάς σε ξηρά χόρτα και ξύλα στο Πλατανίτσι Χαλκιδικής

4press

Χαλκιδική: Ευθύνες στον Δήμο από την έκθεση του πραγματογνώμονα για το λούνα παρκ – Εάν ενεργούσε όπως έπρεπε το δυστύχημα θα είχε αποτραπεί

4press

Περίπου έξι χρόνια θα κάτσει στη φυλακή η Έφη Κακαράντζουλα με το βιτριόλι

4press