Επικαιρότητα

Κορονοϊός: Η Σουηδία παίρνει «προληπτικά» μέτρα μπροστά στον κίνδυνο νέου κύματος

Η χώρα, που μόλις έθεσε σε εφαρμογή για πρώτη φορά ένα εμβολιαστικό πάσο για ορισμένες συναθροίσεις, σκοπεύει να το επεκτείνει στα εστιατόρια και σε άλλους χώρους, όπως τους αθλητικούς, ανακοίνωσε η πρωθυπουργός Μαγκνταλένα Άντερσον, από την επόμενη εβδομάδα.

Το εμβολιαστικό πάσο, το οποίο έχει τεθεί σε ισχύ από την 1η Δεκεμβρίου, χρειάζεται προς το παρόν για τις εκδηλώσεις σε εσωτερικούς χώρους άνω των 100 ανθρώπων.

Ο απολογισμός της Covid-19 στη χώρα (περίπου 15.000 νεκροί σε 10,3 εκατομμύρια κατοίκους) κυμαίνεται γύρω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, όμως είναι ξεκάθαρα υψηλότερος από τις γειτονικές Νορβηγία, Φινλανδία, Δανία.

Ακόμα κι αν η τάση είναι ανοδική, ο αριθμός των κρουσμάτων και των νεκρών είναι αυτή τη στιγμή μεταξύ των χαμηλότερων στην Ευρώπη με 26 νεκρούς και λιγότερα από 15.000 κρούσματα την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Related posts

Νέα δίωξη σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και Ίριδας

4press

Aθήνα-Πολυτεχνείο: Εκλεισαν οι πύλες – Αρχίζουν οι προσυγκεντρώσεις

4press

Σίφνος: Η ιατροδικαστική εξέταση θα ρίξει «φως» στο μυστήριο του θανάτου του 23χρονου φοιτητή, στο μικροσκόπιο το θετικό τεστ κορονοϊού

4press