Τεχνολογία & Επιστήμη

Με μοριακό έλεγχο 72 ωρών ή Rapid test 24 ωρών η είσοδος σε Ελλάδα

Και με rapid test θα μπορούν να εισέρχονται οι ταξιδιώτες στην χώρα μας εκτός από PCR, με την προϋπόθεση να είναι 24 ωρών, σύμφωνα με το news4health.gr. 

Η νέα διευκρίνιση για τους ταξιδιώτες δόθηκε από τη Μίνα Γκάγκα πριν από λίγο από το Υπουργείο Υγείας.

Όπως είπε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, όλοι οι ταξιδιώτες είτε είναι εμβολιασμένοι είτε όχι πρέπει να επιδεικνύουν είτε αρνητικό PCR τουχάλιστον 72 ωρών, είτε rapid test 24 ωρών.

Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ από το πρωί της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου.

Ο κ. Οικονόμου είχε δηλώσει σήμερα νωρίτερα πάντως το μεσημέρι από την πλευρά του ότι η χώρα μας θα δέχεται επισκέπτες από ΟΛΕΣ τις χώρες με την επίδειξη αρνητικού μοριακού ελέγχου (PCR) που θα έχει πραγματοποιηθεί εντός των τελευταίων 72 ωρών. Από το μέτρο όπως είχε τονίσει ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαιρούνται οι ταξιδιώτες που παρέμειναν στις χώρες για διάστημα μικρότερο των 48 ωρών.

Ο κ. Οικονόμου τόνισε πάντως ότι πρόκειται για «έκτακτο μέτρο για την περίοδο των γιορτών» και πρόσθεσε ότι «ο χαρακτήρας του είναι προσωρινός, αναφορικά με όσους έχουν παραμείνει στο εξωτερικό για περισσότερες από 48 ώρες», είπε, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις.

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα από την μετάλλαξη Όμικρον που έχουν εντοπιστεί στη χώρα μας είναι 14, ενώ συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 17, αν συνυπολογίσουμε τα ήδη ανακοινωθέντα πρώτα τρία. 

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ πρόκειται για τρία κρούσματα στην Αττική, δύο στο Ηράκλειο Κρήτης, τρία στη Λακωνία, ένα στα Χανιά και οχτώ Λασίθι.
Ειδικότερα σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκ των 1.144 δειγμάτων με στελέχη ειδικού ενδιαφέροντος, τα 1.130 αφορούν στο στέλεχος Δέλτα, και 14 αφορούν στο Όμικρον.

Related posts

Kaspersky: προβλέψεις τους για θέματα ιδιωτικότητας το 2021

4press

Πως γίνεται το self test – ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

4press

O γεωπόνος Βασίλης Ζαφειρόπουλος στη 4press

4press