Auto News

Skoda: Στροφή προς τα μικρά και φθηνά ηλεκτρικά

Η τσέχικη εταιρία έχει μεγάλα σχέδια για την εποχή της ηλεκτροκίνησης, καθώς σκοπεύει να φέρει στην αγορά δύο ή τρία μοντέλα μικρότερα από το Enyaq iV.

Skoda έχει μπει δυναμικά στη νέα ηλεκτρική εποχή, έχοντας μόλις παρουσίασε και την κουπέ εκδοχή του Enyaq iV. Τα αρχικά σχέδια προέβλεπαν ένα ακόμα μοντέλο βασισμένο σε αυτή την πλατφόρμα, με θέσεις για επτά, όμως όπως όλα δείχνουν τα πλάνα αλλάζουν και η εταιρία στρέφεται προς μικρότερες και πιο προσιτές κατηγορίες.

Σύμφωνα με το αφεντικό της εταιρίας Thomas Schafer, τα επόμενα τρία ηλεκτρικά μοντέλα της Skoda θα είναι μικρότερα από το Enyaq και το Enyaq Coupe, αν και δεν αποκλείει και μεγαλύτερα οχήματα στο απώτερο μέλλον. Enyaq Coupe

Από αυτά τα τρία, το ένα θα είναι στην κατηγορία του ID. 3 αλλά σε μορφή σεντάν και το άλλο θα βασίζεται στην MEB Entry πλατφόρμα, και θα αντικαθιστά το Citigo e-iV το οποίο βγήκε από την παραγωγή το 2020.

Το αυτοκίνητο αυτό θα δανείζεται τα μηχανικά μέρη και το ηλεκτρικό σύστημα των VW ID Life και Cupra Urban Rebel, τα οποία προς το παρόν έχουμε δει ως πρωτότυπα, και θα έρθουν στην αγορά πριν το 2025 με τιμή κάτω από το ψυχολογικό όριο των 20.000 ευρώ.

Η εκδοχή της Skoda αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της ως πρωτότυπο μέσα στο 2022 και η παραγωγή του αναμένεται μέσα στο 2024.

Η Skoda πάντως σκοπεύει να έχει έως και το 70% των πωλήσεών της στην Ευρώπη αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Κάτι που μάλλον θα το επιτύχει αν όντως στοχεύσει σε πιο προσιτές επιλογές και με αυτοκίνητα που να απευθύνονται σε ένα πιο ευρύ κοινό, τομείς δηλαδή που γνωρίζει καλά από την μέχρι τώρα παρουσία της.

Related posts

Στο χρονοντούλαπο αφαίρεση πινακίδων και άδειας, τι ισχύει με το δίπλωμα και τις αλυσίδες

4press

Οδηγούμε το εκρηκτικό Ford Puma ST των 200 ίππων (pics & vid)

4press

Με μία από τις αυστηρότερες ποινές τιμωρεί ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορία

4press