Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός - Lifestyle

“Πώς νοιώθω ως Ευρωπαίος πολίτης”- Εκδήλωση για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας ΕΥΥ 2022 με τη συμμετοχή του 9ου Γυμνασίου Πατρών

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υποδέχθηκε τους μαθητές της Γ’ τάξης του 9ου Γυμνασίου Πατρών, τους οποίους καλωσόρισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, στο πλαίσιο της εκδήλωσης του EuropeDirect για το Ευρωπαϊκό Έτος Νεολαίας ΕΥΥ 2022 με θέμα “Πώς νοιώθω ως Ευρωπαίος πολίτης”.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να ανταλλάξουν απόψεις και να ενημερωθούν για τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις που υλοποιούνται για τη νέα γενιά.

«Είναι ενθαρρυντικό να υποδέχεσαι νέα παιδιά και να συνομιλείς για το πώς βλέπουν την ΕΕ και να διαλέγεσαι σε ένα υψηλό επίπεδο. Συγχαρητήρια στους μαθητές για το ενδιαφέρον τους αλλά και στους καθηγητές τους που ανέλαβαν αυτό το project: Ελένη Καδά, Γιώργο Καραντζά, Ανδριάννα Παναγιωτοπούλου και Χρίστο Κερασίδη»,ανέφερε ο κ. Ζαΐμης τονίζοντας: «Η ΕΕ είναι ίσως το πλέον δημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης παγκόσμια και για να βελτιωθεί απαιτεί περισσότερη συμμετοχή κυρίως των νέων ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα και σε όλες τις χώρες. Περισσότερη Ευρώπη θέλουμε και περισσότερη συμμετοχή κι ας διαφωνούμε στα επιμέρους ενίοτε».

Την εκδήλωση συντόνισε η επικεφαλής του Europe Direct της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Μαρία Βουτσινά.

Related posts

Δυτ. Ελλάδα: Πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση «Hubu Re» για την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ

4press

Βραβεύτηκε ο Κτηνιατρικός Σύλλογος απο το ΓΕΩΤΕΕ για την εθελοντική του προσφορά!

4press

ΠΑΤΡΑ: Μια ανατρεπτική βραδιά βιβλιοπαρουσίασης – “Καμία σχέση” από την Κατερίνα Γιατζόγλου και τον Δημήτρη Αποστόλου

4press