Πολιτική

ΚΙΝΑΛ: Στις 20-22 Μαΐου το συνέδριο – Το σχέδιο ανασυγκρόπτησης και οι στόχοι Ανδρουλάκη

Ο Ηλίας Κικίλιας αναμένεται να τοποθετηθεί νεός σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής σε θέματα Οικονομίας.

Στις 20-22 Μαΐου στο γήπεδο του Tae Kwon Do, θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής. Την ανακοίνωση αναμένεται να κάνει από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής, που συνεδριάζει αύριο Κυριακή, ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Το συνέδριο του κόμματος θα είναι ο τελικός σταθμός μιας διαδικασίας που έχει ως στόχο την ανανέωση των οργανώσεων του κόμματος μέσω της διαδικασίας της αυτοοργάνωσης.

Η φιλοδοξία της νέας ηγεσίας είναι οι εκλογές για την ανάδειξη των νέων κομματικών οργανώσεων, που θα προηγηθούν, να αποτελέσουν πολιτικό γεγονός για τις τοπικές κοινωνίες. Θα επιδιωχθεί να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους 270 χιλιάδες πολίτες που πήραν μέρος στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου προέδρου αλλά και πολίτες που δεν συμμετείχαν αλλά δείχνουν, μετά και την αλματώδη άνοδο των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής, διάθεση να συμβάλουν στην αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης.

Κατά τη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής ο Νίκος Ανδρουλάκης θα δώσει το στίγμα της πολιτικής του για το επόμενο διάστημα ενώ θα αναφερθεί σε όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Επίσης ο Απόστολος Πάνας θα εισηγηθεί το περιεχόμενο και τις διαδικασίες της αυτοοργάνωσης ενώ ο Καραμανώλης αναμένεται να παρουσιάσει τη Ψηφιακή Κοινωνία, μια πλατφόρμα που θα επιτρέψει σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από το αν είναι μέλος του κόμματος να συμμετάσχει στον διάλογο που θα υπάρξει για την διαμόρφωση του προγραμματικού πλαισίου του ΠαΣοΚ.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθεί και η σύνθεση της, υπό τον Βαγγέλη Αργύρη, επιτροπής ψηφοδελτίων στην οποία θα συμμετάσχουν στελέχη από όλες τις τάσεις του κόμματος.

Ηλίας Κικίλιας σύμβουλος για θέματα Οικονομίας

Ο Ηλίας Κικίλιας θα είναι ο σύμβουλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής σε θέματα Οικονομίας. Η συμφωνία «έκλεισε» μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Ανδρουλάκη, στο γραφείο του στη Βουλή, την Τρίτη και οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν σήμερα.

Ο κ. Κικίλιας είναι διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ), ενώ έχει διατελέσει διοικητής του ΟΑΕΔ.

Έχει πλούσιο ερευνητικό, διδακτικό και συγγραφικό έργο σε θέματα πολιτικών αγοράς εργασίας, απασχόλησης, εκπαίδευσης και κοινωνικής προστασίας. Στις εκλογές του 2015 ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου.

Related posts

Γιάννης Ταπεινός: Αντιμετωπίζοντας το Σιδηρόδρομο σαν το αποπαίδι των Συγκοινωνιών

4press

Κιμ Γιονγκ Ουν: Εντοπίστηκε το ειδικό τρένο του στην Ουονσόν – Όργιο φημών για την υγεία του

4press

Το γάντι στον Πρωθυπουργό ρίχνει ο Αλ. Τσίπρας: «Στην αρχή αφαίρεσαν τον ΑΜΚΑ, αργότερα μίλησαν για εισβολείς, σήμερα αναρωτιέμαι πώς θα αντιδράσουν…»

4press