Ειδήσεις

Λιμενικό Σώμα: Νέοι υπαρχηγοί οι αντιναύαρχοι Ιωάννης Αργυράκης και Αλέξανδρος Τσελίκης

O υποναύαρχος Αργυράκης Ιωάννης του Γεωργίου, ο οποίος προάγεται στον βαθμό του αντιναυάρχου, ανέλαβε τη θέση του πρώτου υπαρχηγού του Λιμενικού Σώματος, μετά από σύγκληση του Συμβουλίου Ανώτατων Κρίσεων του Λιμενικού την Παρασκευή, 18 Μαρτίου, υπό την προεδρία του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού και με εισηγητή τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Επίσης, ο υποναύαρχος Αλέξανδρος Τσελίκης προήχθη στον βαθμό του αντιναυάρχου και ανέλαβε δεύτερος (νεότερος) υπαρχηγός του Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Κατά τις εργασίες αυτού του Συμβουλίου εγκρίθηκαν συνολικά έξι υποναύαρχοι Λιμενικού, ένας υποναύαρχος Υγειονομικός, 18 αρχιπλοίαρχοι Λιμενικού και δύο αρχιπλοίαρχοι Υγειονομικοί.

Ανακατάξεις φέρνουν  οι κρίσεις του Λιμενικού Σώματος, στην ηγεσία του, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Ο Διοικητής της 5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Δημήτρης Κυριακουλόπουλος αποστρατεύεται. Κατά τις κρίσεις κρίθηκε ως ευδοκίμως τερματίσας τη σταδιοδρομία του και από αρχιπλοίαρχος προήχθη σε Υποναύαρχο. Για την ακρίβεια αποστρατεύεται σε 30 ημέρες. Έδρα της  5ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος είναι η Πάτρα.

Επίσης αλλαγή σκυτάλης έχουμε και στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πατρών. Ο Νίκος Ματούλας μετακινείται από τη θέση του Κεντρικού Λιμενάρχη της Πάτρας και μετατίθεται στη Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας στην Αθήνα, ως Τμηματάρχης Διεθνών Οργανισμών και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νέος Λιμενάρχης της Πάτρας αναλαμβάνει ο Λάζαρος Χανουμίδης ο οποίος βρίσκεται ήδη στην πόλη και με τον κ. Ματούλα έχουν προχωρήσει σε συναντήσεις με θεσμικούς φορείς. Μάλιστα όπως πληροφορείται το thebest.gr αύριο θα γίνει εσωτερικά, λόγω covid, η τελετή παράδοσης- παραλαβής και από την Τετάρτη ο Νίκος Ματούλας θα βρίσκεται στη νέα θέση του.Nίκος Ματούλας

Nίκος Ματούλας

Related posts

Πάτρα: Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για την παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών

4press

Λέκκας: Υποχρεωτικός ο προσεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια, τι θα γίνει με τα 500.000 αυθαίρετα κατηγορίας 5

4press

Eurostat: Υπό το φάσμα της φτώχειας οι Έλληνες – Που «πηγαίνουν» τα εισοδήματα των νοικοκυριών

4press