Συνεντεύξεις

Συνέντευξη Φ. Ζαΐμη: «Το κρασί της Δυτικής Ελλάδας κατακτά την Ιαπωνία και την Κορέα»

Συντονισμένες ενέργειες για να κατακτήσουν γευστικά τους Ασιάτες, στοχεύοντας εξαγωγικά στις αγορές της Ιαπωνίας και της Κορέας πραγματοποιούν τα οινοποιεία της Δυτικής Ελλάδας. 

Ο Φωκίων Ζαΐμης, Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας, μιλά στη Μαίρη Παπακωνσταντίνου και το newsit.gr για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, που σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια Αχαΐας και Ηλείας, ξεκινούν πρόγραμμα προβολής των οινοποιείων της περιοχής στην Ασία, με προοπτική να αυξήσουν τις εξαγωγές προς την ιαπωνική και κορεατική αγορά.  

Πρόκειται για κρασιά υψηλής ποιότητας, που διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι των γαλλικών, ιταλικών και ισπανικών κρασιών.   Τρανό παράδειγμα αποτελεί η δημόσια παραδοχή του προεδρικού ζεύγους της Γαλλίας Εμανουέλ και Μπριζίτ Μακρόν στον γαλλικό Τύπο, για την προτίμησή τους  σε κρασί της Αχαΐας.  

Να σημειωθεί, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας αποτελείται από τις περιφερειακές ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας και καλύπτει παράλληλα το μέρος του βόρειου και το βορειοδυτικό τμήμα της Πελοποννήσου, καθώς και το δυτικό τμήμα της Στερεάς Ελλάδας.

Related posts

Tο μήνυμα του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριου Φαρμάκη για την 25η Μαρτίου

4press

Στην εκπομπή “Βιογραφίες” η Μαρία Παπαβασιλοπούλου

4press

Σπύρος Σούλης: Απίστευτο tip για να κάνετε τη σχάρα του φούρνου σας να λάμψει

4press