Μαγειρική

Η αλλαγή στα ζυμαρικά που πρέπει να κάνουμε όλοι άμεσα για λόγους υγείας

Οι Έλληνες λατρεύουμε τα ζυμαρικά. Μερικοί τρώνε ζυμαρικά δύο ή τρεις φορές την εβδομάδα.

Λόγω του πόσο συχνά καταναλώνουμε ζυμαρικά, η εμμονή μας με τα μακαρόνια, τις πέννες, τα ριγκατόνι, τα ραβιόλια κ.α. μπορεί να είναι προβληματική όσον αφορά τη διαχείριση του σακχάρου στο αίμα μας.

Μια μερίδα (1 φλιτζάνι) μαγειρεμένα ζυμαρικά περιέχει 46 γραμμάρια συνολικών υδατανθράκων. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι απλοί υδατάνθρακες χωρίς ίνες με αποτέλεσμα μια μερίδα να περιέχει λιγότερα από 3 γραμμάρια φυτικών ινών. Για να καταλάβετε, μια φέτα λευκό ψωμί περιέχει 14 γραμμάρια υδατανθράκων και λιγότερο από ένα γραμμάριο φυτικών ινών. Αυτό σημαίνει ότι ένα φλιτζάνι ζυμαρικά ισοδυναμεί με την κατανάλωση 3 φέτες λευκό ψωμί τουλάχιστον!

Όταν η εισροή ζάχαρης στην κυκλοφορία του αίματος ξεπερνά την αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης στην μεταφορά της γλυκόζης στους μύες και τους ιστούς, τότε αναπτύσσεται η λεγόμενη αντίσταση στην ινσουλίνη, η οποία αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Σπαγγέτι με κολοκυθάκι και ανθότυρο – Ένα υγιεινό πιάτο

4press

Χάρμα οφθαλμών τα pancakes με γιαούρτι & φρούτα του Άκη – Πανδαισία χρωμάτων & απίθανη γεύση

4press

Άκης Πετρετζίκης: Φτιάχνουμε παρέα τα πιο απολαυστικά μπισκότα με μήλο και κανέλα – Απολαύστε τα με τον καφέ σας!

4press