Θα την λατρέψετε αυτή την μακαρονάδα…
Συστατικά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
1/2 κ.γ. μπούκοβο
400 γρ. σπαγγέτι, με παντζάρι
200 γρ. ανθότυρο
1 κ.γ. δυόσμο
αλάτι
ξύσμα λεμονιού, από 1 λεμόνι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
Για το σερβίρισμα
πιπέρι
ελαιόλαδο
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Κόβουμε σε ένα ξύλο κοπής το κολοκυθάκι σε πολύ λεπτές φέτες.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι, προσθέτουμε τις φέτες από το κολοκυθάκι, το σκόρδο και το μπούκοβο, και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
- Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με νερό σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μια βράση.
- Ρίχνουμε τα ζυμαρικά και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Μεταφέρουμε τα ζυμαρικά απευθείας στο τηγάνι μαζί με 2 κ.σ. από το νερό τους, και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε το ανθότυρο σε κομμάτια, και ελέγχουμε εάν χρειάζεται αλάτι.
- Ρίχνουμε τον δυόσμο, το αλάτι, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, και ανακατεύουμε όλα τα υλικά μεταξύ τους για 2-3 λεπτά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελαιόλαδο.