Μαγειρική

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Πικάντικο καστανό ρύζι με μοσχάρι για το μεσημεριανό τραπέζι 

Ένα κλασσικό πιάτο που αρέσει σε όλους.

ΥΛΙΚΑ

1 ½ φλ. καστανό ρύζι basmati

1 κύβο ζωμό κότας

2 φύλλα δάφνης

1/2 κ.γ. πάπρικα

1/2 κ.γ. θυμάρι

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι, κομμένο

2 σέλερι, κομμένα σε λεπτές φέτες

2 καρότα, ξεφλουδισμένα και τριμμένα

1 πράσινη πιπεριά, κομμένη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

½  κιλό μοσχάρι, σε μικρά κομμάτια

2 κ.σ. σάλτσα σόγιας, Li-O-Chang

αλάτι, κατά βούληση

1/2 κ.γ. πιπέρι

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το καστανό ρύζι basmati σε ζωμό κότας, με 1 φύλλο δάφνης, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι για 20 λεπτά.

Μόλις είναι έτοιμο, αφήνουμε το ρύζι να κρυώσει, ενώ ζεσταίνουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το σέλερι, το σκόρδο και 1 φύλλο δάφνης. Τα τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το μοσχάρι, μαζί με το σάλτσα σόγιας, πιπέρι, πάπρικα και θυμάρι. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι για 20 λεπτά.

Προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστεί μέχρι τη μέση και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.

Τέλος, προσθέτουμε το μαγειρεμένο καστανό ρύζι basmati στο τηγάνι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά.

Σερβίρουμε αμέσως.

Related posts

Η «μάχη» της τηγανητής πατάτας

4press

Τούρτα σοκολάτα με κρέπες από τον Στέλιο Παρλιάρο

4press

Πορτοκαλόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, το ωραιότερο γλυκό ταψιού – Να τι θα κεράσετε την Καθαρά Δευτέρα

4press