Μαγειρική

Δημήτρης Σκαρμούτσος: Γλυκό του κουταλιού καρότο για τους λάτρεις των παραδοσιακών γεύσεων 

Για όταν νιώθετε την ανάγκη για κάτι γλυκό 

ΥΛΙΚΑ

1 κιλό καρότα

1 κιλό ζάχαρη

1 κούπα νερό

1/2 κούπα γλυκόζη

2 κ.σ. λεμόνι, χυμός

2 στικ βανίλια

λίγο αμύγδαλο ωμό

1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα καρότα και τα ξύνουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Κόβουμε τα καρότα μας σε λεπτές, σχετικά λωρίδες και τα αφήνουμε σε ένα μπολ.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη ζάχαρη με το νερό κι ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη. Στραγγίζουμε τα καρότα από το ζουμί που τυχόν βγάλουν και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας. Τα βράζουμε ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να δέσει το γλυκό του κουταλιού μας.

Προς το τέλος προσθέτουμε τη γλυκόζη, τη βανίλια και το λεμόνι, ανακατεύοντας καλά να ενωθούν. Αν θέλουμε, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και 1 ξυλαράκι κανέλα για το άρωμα, όπως και λίγα αμύγδαλα. Τα προσθέτουμε στη μέση περίπου της βράσης.

Related posts

Ο Άκης Πετρετζίκης έφτιαξε μια υπέροχη αντιοξειδωτική σούπα με καρότο, κουρκουμά και ρόφημα σόγιας

4press

Αγιορείτης μοναχός Νικήτας: Μαγειρεύει γαριδόσουπα και μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά (βίντεο)

4press

Άκης Πετρετζίκης: Βελουτέ σούπα τυριού με μπρόκολο – Ένα τέλειο χειμωνιάτικο φαγητό

4press