Δυτική Ελλάδα Πολιτισμός

Ζαχλωρού: Με λαμπρότητα γιορτάστηκαν χθες 21/11/2022, τα Εισόδια της Θεοτόκου στην Ζαχλωρού

Με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών γιορτάστηκαν σήμερα στην Ζαχλωρού τα Εισόδια της Θεοτόκου.

Μετά το τέλος δοξολογία ακολούθησε, η Εκδήλωση μνήμης για τους εκτελεσθέντες, της Άνω και Κάτω Ζαχλωρούς από τα γερμανικά στρατεύματα, επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες υπέρ της πατρίδας. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσαν ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ και ο πρ. Κωνσταντίνος Δημόπουλος.

Την Δημοτική αρχή εκπροσώπησε ο Αντιδήμαρχοος Καλαβρύτων Ευθύμιος Φλογεράς. Παραβρέθηκαν ακόμα, ο Εισαγγελέας Καλαβρύτων Δημήτριος Λιανόπουλος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ζαχλωρούς κ. Πλιατσικούρας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων του Οδοντωτού κος Καραπαναγιώτης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κα πρώην Βουλευτής Δημήτριος Κατσικόπουλος, ο Διοικητής του Α.Τ.Καλαβρύτων Βασίλειος Σταθούλιας, ο Υποδιοικητής της Π.Υ.Καλαβρύτων Ανδρέας Δημητρόπουλος, ο Πρόεδρος της Ένωσης Θυμάτων Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος Χαρίλαος Ερμείδης, ο Αντιναύαρχος ε.α. και Πρόεδρος ΕΑΑΝ Δ. Ελλάδος Δημήτριος Μποϊλές, ο Πρόεδρος Ζαχλωριτίκων κ. Κακκαβάς και πολλοί άλλοι. 
Κατά την Ζαχλωρίτικη παράδοση προσφέρθηκε σε όλους Άρτος, Κουραμπιέδες, Μελομακάρονα και Τεντούρα και στη συνέχεια ακολούθησε κέρασμα..

Ακολούθησε η επιμνημόσυνη δέηση για τους εκτελεσθέντες από τους Γερμανούς της 8ης Δεκεμβρίου 1943

Related posts

Φωκίων Ζαΐμης: Συνεχίζονται οι εργασίες στον Ναό Ελικωνίου Ποσειδώνα στα Νικολέικα Αιγίου

4press

Στην Πάτρα «φέρνει» την παραγωγή μεταλλικής κάψουλας καφέ η Coffee Island

4press

Γ. Κωνσταντάτος: Ο δήμαρχος της μεγαλύτερης επένδυσης στην Ελλάδα έκανε απολογισμό και δήλωσε… παρών!

4press