Απλό, καθημερινό, οικογενειακό φαγητό, εύκολο και νόστιμο από αυτά που όλοι αγαπάμε.
Υλικά
Για το χωριάτικο κοτόπουλο με χυλοπιτάκι
- 1 κοτόπουλο (περίπου 1½ κιλό) χωριάτικο κομμένο σε 6 μερίδες
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 500 γρ. χυλοπιτάκι χωριάτικο
- 1½ lt ζωμός κότας ή νερό
- 1 πρέζα/ες μπαχάρι
- 1 πρέζα/ες κανέλα
- 1 πρέζα/ες γαρίφαλο
- Αλάτι
- Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
- μυζήθρα τριμμένη
EKTEΛΕΣΗ
Κοτόπουλο με χυλοπιτάκι
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κοτόπουλο απ’ όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το αφήνουμε 2 με 3 λεπτά να μαραθεί.
- Στη συνέχεια βάζουμε τα ντοματάκια και τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά.
- Τέλος προσθέτουμε ζωμό ή νερό και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει σκεπασμένο για 50 λεπτά με 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
- Προς το τέλος του βρασμού Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Όταν βράσει το κοτόπουλο το βγάζουμε σε πιατέλα και το διατηρούμε σκεπασμένο και ζεστό.
- Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι στη σάλτσα και αφήνουμε, αφού πάρει βράση, να βράσει για 2 λεπτά.
- Ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα και σβήνουμε τη φωτιά.
- Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σκεπάζουμε το φαγητό.
- Το αφήνουμε να σταθεί και να πιει τα υγρά του για 10 λεπτά, για να παραμείνει σπυρωτό και να μη λασπώσει το ζυμαρικό.
- Όταν σβήσουμε το φαγητό πρέπει να έχει αρκετό ζουμάκι για να ψηθεί το χυλοπιτάκι και να τραβήξει τα υγρά και να μη λασπώσει.