Ένα ελαφρύ πιάτο και τόσο υγιεινό…
Συστατικά
5 καρότα
4 παντζάρια
80 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. θυμάρι
2 σκ. σκόρδο
500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. μέλι
100 γρ. γκοργκοντζόλα
2 κ.σ. καρυδόψιχα
Για το σερβίρισμα
θυμάρι
Μέθοδος Εκτέλεσης
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC στον αέρα.
- Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα παντζάρια σε λεπτές κυδωνάτες φέτες.
- Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ., τα αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι.
- Προσθέτουμε στο ταψί τις σκελίδες του σκόρδου, ελαφρώς σπασμένες.
- Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαχανικά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Κόβουμε το κοτσανάκι από τα λαχανάκια Βρυξελλών και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα, αν είναι μαραμένα.
- Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
- Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανάκια σε δύο δόσεις για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
- Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και ρίχνουμε τα λαχανάκια στο ταψί μαζί με το βούτυρο και το μέλι.
- Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
- Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με θυμάρι, την γκοργκοντζόλα σπασμένη σε κομμάτια και την καρυδόψιχα.
- Σερβίρουμε.