Μαγειρική

Άκης Πετρετζίκης: Δημιουργεί υπέροχη σαλάτα με ψητά παντζάρια, λαχανάκια και καρότα – Τι ωραία χρώματα, αρώματα…

Ένα ελαφρύ πιάτο και τόσο υγιεινό…

Συστατικά

5 καρότα

4 παντζάρια

80 γρ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

2 κ.σ. θυμάρι

2 σκ. σκόρδο

500 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών

100 γρ. βούτυρο

100 γρ. μέλι

100 γρ. γκοργκοντζόλα

2 κ.σ. καρυδόψιχα

Για το σερβίρισμα

θυμάρι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 210οC στον αέρα.
  • Κόβουμε τα καρότα σε ροδέλες πάχους 1 εκ. και τα παντζάρια σε λεπτές κυδωνάτες φέτες. 
  • Απλώνουμε τα λαχανικά σε ένα ταψί διαστάσεων 30×40 εκ., τα αλείφουμε με το μισό ελαιόλαδο, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα πασπαλίζουμε με το θυμάρι. 
  • Προσθέτουμε στο ταψί τις σκελίδες του σκόρδου, ελαφρώς σπασμένες.
  • Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε τα λαχανικά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Κόβουμε το κοτσανάκι από τα λαχανάκια Βρυξελλών και αφαιρούμε τα εξωτερικά φύλλα, αν είναι μαραμένα.
  • Κόβουμε τα λαχανάκια στη μέση, τα αλατοπιπερώνουμε, και τα ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. 
  • Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα λαχανάκια σε δύο δόσεις για περίπου 1 λεπτό μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 
  • Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  • Βγάζουμε το ταψί από τον φούρνο, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, και ρίχνουμε τα λαχανάκια στο ταψί μαζί με το βούτυρο και το μέλι. 
  • Ανακατεύουμε και ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά ακόμα.
  • Αφαιρούμε το ταψί από τον φούρνο και πασπαλίζουμε με θυμάρι, την γκοργκοντζόλα σπασμένη σε κομμάτια και την καρυδόψιχα.
  • Σερβίρουμε.

Related posts

Άκης Πετρετζίκης: Σκιουφιχτά καρμπονάρα με βασιλομανίταρα – Θα σας τρέχουν τα σάλια

4press

Ο Άκης Πετρετζίκης μας μαθαίνει να φτιάχνουμε σπιτικό παγωτό φιστίκι – ότι πιο απολαυστικό για το καλοκαίρι (βίντεο)

4press

Άκης Πετρετζίκης: Φτιάχνουμε μαρμελάδα νεκταρίνι – Για υπέροχο πρωινό γεύμα!

4press