Μαγειρική

Η Ντίνα Νικολάου μας φτιάχνει: Τηγανίτες με σιρόπι βύσσινο – Γλυκός πειρασμός!

Αποφεύγουμε να χρησιμοποιήσουμε μεγάλο τηγάνι γιατί θέλουμε το λάδι να φτάσει περίπου μέχρι τη μέση του σκεύους!

Υλικά

Για τις τηγανίτες

  • 2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • ½ λοβός βανίλιας, τον οποίο χαράζουμε κατά μήκος στη μέση και με ένα μαχαιράκι ξύνουμε τα σποράκια του (ή 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας)
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο (η καλής ποιότητας ελληνικό σπορέλαιο), για το τηγάνισμα

Για το σερβίρισμα

  • Σπιτικό σιρόπι βύσσινο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια (σποράκια ή τη σκόνη), μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Προθέτω το γάλα και χτυπάω για λίγο, μέχρι να ενωθεί με το μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνω το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και χτυπάω για 1 – 2 λεπτά, σε χαμηλή ταχύτητα, μέχρι να φτιάξω έναν πηχτό χυλό.
  2. Σε ένα μικρό ή μέτριο αντικολλητικό τηγάνι (ή σε ένα κατσαρόλι που ζεσταίνουμε το γάλα) ζεσταίνω το λάδι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει. Με ένα κουτάλι της σούπας ρίχνω σε δόσεις, κουταλιές από το χυλό στο καυτό λάδι. Κάθε κουταλιά απλώνει ελαφρώς, σαν μια μικρή και λίγο πλατιά τηγανίτα. Κάθε φορά ρίχνω 6 – 8 κουταλιές και τηγανίζω για 3 – 4 λεπτά, αναποδογυρίζοντάς τις στο καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Βγάζω κάθε δόση με τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζω για 2 λεπτά σε αντικολλητικό χαρτί κουζίνας.
  3. Αραδιάζω τις ζεστές τηγανίτες σε μια πιατέλα και περιχύνω με το σιρόπι βύσσινο.
  4. Εναλλακτικά, πασπαλίζω με ζάχαρη και κανέλα.

Related posts

Makroud – Χουρμαδοπιτάκια από τον Στέλιο Παρλιάρο: Έτσι θα φτιάξουμε το νόστιμο μαροκινό γλύκισμα

4press

Ο Στέλιος Παρλιάρος μας ταξιδεύει στην Αφρική με Pastilla au lait – Το μαροκινό γλυκό με φύλλο και ξηρούς καρπούς

4press

Συνταγή για αφράτο, ανεπανάληπτο τιραμισού -Η ιταλική λιχουδιά με βάση τον μυρωδάτο καφέ

4press